Akıllı evleri siber saldırıdan koruyun

Akıllı evleri siber saldırıdan koruyun

EMLAK Haberleri

Akıllı saatler, sesli asistanlar, kahve makineleri, çamaşır makineleri, oyuncaklardan mutfak tezgâhındaki tost makinesine kadar pek çok alanda kullanılan IoT teknolojisi (Internet of Things-Nesnelerin İnterneti), âdeta günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline geldi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Giderek yaygınlaşan ve akıllı evleri baştan aşağı donatan IoT teknolojisine sahip nesneler sayesinde depolanan veriler de siber saldırganların yeni adresi oldu. Bu cihazlardaki güvenlik ihlalleri veri güvenliği açısından önemli problemlere yol açabildiği gibi birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. İnfrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay “Operasyonel teknolojilerde güvenliğin sağlanması, IoT üreticilerinin ürünlerini tehlikeye atılma riski olmadan tasarlaması, üretmesi ve dağıtması gerekliliği ve bu cihazların güvenliğini sağlamak adına son derece önemli” dedi.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...