Ticari gayrimenkul yüzde 85 kazandırdı

- Güncelleme:
Ticari gayrimenkul yüzde 85 kazandırdı

EMLAK Haberleri

Konut ile birlikte ticari gayrimenkul de en çok kazandıran yatırım araçları arasına girdi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de Mayıs 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık dükkân ve mağaza tipindeki ticari mülklerin fiyatları yüzde 84,23 artış gösterdi. Ortalama satılık ticari mülk fiyatı (140 M²) 1 milyon 134 bin olarak hesaplandı. Yine aynı araştırmaya göre satılık dükkân ve mağaza tipindeki ticari mülklerin geri dönüş yani amortisman süreleri 22 yıl olarak hesaplandı.

BİLECİK VE KARS LİDER

Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2022 sonu itibarıyla ticari mülk için Türkiye genelinde en fazla değer kazanan iller sırasıyla Bilecik, Kars, Tokat, Ordu, Adana oldu. Yıllık ortalamalara bakıldığında Mayıs 2022 sonu itibarıyla ticari mülk için Türkiye genelinde en fazla değer kaybeden iller sırasıyla Aksaray, Mardin, Çankırı, Niğde, Bingöl oldu.

AKSARAY SON SIRADA

Amortisman süreleri dikkate alındığında Mayıs 2022 sonu itibarıyla Türkiye genelinde en hızlı geri dönüşe sahip iller sırasıyla Ağrı, Tunceli, Iğdır, Adana, Muş oldu. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Türkiye genelinde en geç geri dönüşe sahip iller sırasıyla Aksaray, Eskişehir, Bartın, Balıkesir, Bingöl olarak sıralandı.



Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...