Gayrimenkulde yatırım yarışı

- Güncelleme:
Gayrimenkulde yatırım yarışı

Emlak Haberleri

Konut sektörünün en büyük oyuncuları, seçimin hemen ardından âdeta yatırım yarışına girdi. Yeni projelerle birlikte piyasadaki arz açığının erimesi, konuta ulaşımın daha kolay hâle gelmesi ve sektörün canlanması hedefleniyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Seçim atmosferinin son bulması ile birlikte Türkiye’nin en büyük müteahhitlik firmaları yatırım yarışına girdi. Son 1 ayda ardı ardına 5 dev proje açıklandı. Şirketler milyarlarca liralık yatırım yaparak on binlerce konut üretecek. Listede en çok dikkat çekenler arasında İhlas Holding İnşaat Grubu’nun Ispartakule’de hayata geçireceği Bizim Evler 11 projesi yer alıyor. Sektör temsilcileri büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye’de ciddi bir konut arz açığı bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca yeni projelerin hayata geçmesiyle konuta erişimin kolaylaşacağı ve fiyatların dengeye oturacağı görüşünde birleşiyor.

POLAT HAYRİMENKUL'DEN 1,2 MİLYAR LİRALIK PROJE

Polat Holding bünyesinde gayrimenkul ve inşaat alanında projeler gerçekleştiren Polat Gayrimenkul, Beşiktaş Akatlar’a 50 milyon dolarlık (yaklaşık 1,2 milyar lira) yatırım yapacak. 112 daireden oluşan projede, ön satışlar başladı. Proje inşaatı 2025’te bitirilecek. Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat “İstanbul’un en merkezî ama bir o kadar da nezih lokasyonunda, bu ayrıcalıklı ve konforlu projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz” diye konuştu. Projenin, 1+1, 2+1, 3+1 seçeneklerden oluştuğunu söyleyen Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel ise “Bu projeyi oluştururken özellikle Akatlar sakinlerinin caddeleri ve sokakları görmeleri ve temiz havayı soluyabilmeleri için tavandan yere kadar camlar planladık” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkulde yatırım yarışı

SİNPAŞ KIZILBÜK GYO MARMARİS'E ODAKLANDI

Konut ve ticari gayrimenkulde faaliyet gösteren Sinpaş’ın turizm ve devre mülk alanındaki şirketi Kızılbük GYO, yeni yatırıma hazırlanıyor. Muğla Marmaris’te denize sıfır özel bir koyda yer alan ve sadece 82 evden oluşan Marmaris Reserve by Kızılbük projesinde satışlar başladı. Otel konforundaki lüks proje 1,8 milyar TL yatırımla gerçekleştirilecek. Projedeki daire fiyatları 16-45 milyon TL aralığında. Daireler ise 1+1’den başlayıp 4+4’e kadar 12 farklı tip olarak değişiyor.

Gayrimenkulde yatırım yarışı

EGE YAPI 7 PROJEYE 7 MİLYAR TL YATIRACAK

Ege Yapı son 4 yılda 4 milyar TL yatırım değerine sahip proje hayata geçirdi. Geçtiğimiz yıl yüzde 40 büyüme yakaladıklarını belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı “2023-2025 yılları kapsamında Ege Yapı olarak 7 milyar TL yatırım değerinde 7 projeyi tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projelerin toplam hasılat geliri açısından baktığımızda 20 milyar TL gibi bir değere ulaşmasını öngörüyoruz” dedi. Kabadayı yaptığı açıklamada “Şu anda İstanbul’da ve İzmir’de projeler yapıyoruz. İstanbul’da Ispartakule’de muhteşem 515 konut inşa ediyoruz. İzmir Urla’da Keliktepe projesine başladık. Kekliktepe’de 80 bin metrekare alanda 73 adet özel havuzlu ve bahçeli müstakil villa tasarlıyoruz. Kekliktepe dışında İzmir Alsancak’ta konut ve ticari olmak üzere karma bir projemiz olacak. Dikili’de villa ve otel olmak üzere karma projemiz, Yağcılar’da 436 villadan oluşan bir projemiz olacak” diye konuştu.

Gayrimenkulde yatırım yarışı

AKYAPI, SANAYİ KONSEPTİ İLE YENİ PROJEYE BAŞLADI

Konut, villa, sanayi yapıları geliştiren Akyapı, sanayi konseptli Ticarethane projesinde yeni yatırıma hazırlanıyor. Geçen yıl Ticarethane Metkap projesine başlayan firma, şimdi de Ticarethane Hadımköy, Ticarethane Başakşehir, Ticarethane Dudullu olmak üzere toplam 4 projeye 25 milyar TL yatırım yapacak. Söz konusu 4 yatırımda 600 bin metrekare inşaat alanı ve 1.387 adet bağımsız bölüm yer alıyor.

Gayrimenkulde yatırım yarışı

Düzenleyen:  - Emlak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...