Emenike Cardozo'ya göre daha ağır basıyor

Emenike Cardozo'ya göre daha ağır basıyor

FUTBOL Haberleri

Fenerbahçe forvet transferi konusunda kararsız kaldığı Emenike ve Cardozo transferinde ibre Emenike'ye doğru kaymaya başladı.

Golcü transferi konusunda Cardozo ile Emenike arasında kararsızlık yaşayan Fenerbahçe'de, Nijeryalı oyuncunun ismi ön plana çıkmaya başladı. Gündemden düşmeyen iki oyuncuyla da transfer görüşmelerinin sürdüğünü borsaya bildiren Fenerbahçe'nin bu çıkışı ortamı iyice alevlendirdi. Ancak son dönemde Emenike ismi Cardozo'nun önüne geçmeye başladı. Teknik Direktör Ersun Yanal'la durum değerlendirmesi yapan yönetimden çıkan ortak karar ise Emenike'yi almanın daha akılcı olacağı yönünde. Cardozo'nun ikinci plana düşmesinde şu 3 önemli etken rol oynadı:İlk olarak iki oyuncu arasında ciddi bir yaş farkı var. Emenike, Cardozo'dan 4 yaş daha küçük. Yani Cardozo'nun 30 yaşında olması ve yavaş yavaş futbolu bırakma noktasına yaklaşması önemli bir dezavantaj. İkici olarak ise Cardozo'nun transfer edilmesi halinde, bu sportif yatırım açısından da doğru bir tercih olmaz. Çünkü 30 yaşındaki Cardozo'nun son sahibi Fenerbahçe olacak. Oysa 26 yaşındaki Emenike'nin daha sonra yeni bir transfer yapması ve kulübün para kazanma ihtimali daha yüksek. Ayrıca Türkiye'de futbol oynayan ve Fenerbahçe'yi yakından tanıyan Emmanuel Emenike uyum sorunu da yaşamaz ve son olarak iki oyuncunun maliyetleri arasında da çok ciddi bir uçurum var. Benfica, Cardozo'nun 15 milyon euroluk fiyatında ısrar ediyor. Oysa Emanuel Emenike'yi Fenerbahçe Spartak Moskova'dan sattığı fiyat olan 10 milyon euroya geri alma şansına sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...