Sumudica kimdir, hangi takımda, ne yaptı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sumudica kimdir, hangi takımda, ne yaptı?

Futbol Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK kendi sahasında Fenerbahçeyi ağırladı. 1-0 galibiyet ile Gaziantep'ten ayrıldı. Gaziantep FK'nın Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın karşılaşma sonrası sözleri çok konuşuldu. Sumudica kimdir, hangi takımda, ne yaptı? İşte detaylar...

Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK kendi sahasında Fenerbahçeyi ağırladı. 1-0 galibiyet ile Gaziantep'ten ayrılan sarı lacivertli takım 53 puanla liderliğini korudu. 21 puanla küme düşme ile karşı karşıya kalan Gaziantep FK'nın Teknik Direktörü Marius Sumudica'nın karşılaşma sonrası sözleri çok konuşuldu. Sumudica kimdir, hangi takımda, ne yaptı? 

MARİUS SUMUDİCA NE AÇIKLAMA YAPTI?

Gaziantep FK, Kendi sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 yenilerek ligde 21 puanla küme düşme ile karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe'de golu 81.dakikada İrfan Can Kahveci attı. Sarı Lacivertliler için oldukça zorlu bir karşılaşma oldu. Gaziantep FK Teknik Direktörü'nün Fenerbahçe maçının ardından yaptığı açıklamalar şok etkisi yaşattı. Teknik Direktör Marius Sumidica, "Fenerbahçe golden sonra Şampiyonlar Ligi kazanmış gibi sevindi. Bu bize daha çok güven veriyor. Böyle paralar harcayan bir takımın, böyle sevinci kendi adımıza güven veren bir şey" sözlerini kullandı. Sumidica, hakemlerinse bütün takdirlerini Fenerbahçe'den yana kullandığını söyledi. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Gaziantep'in saha hakkında olumsuz konuşmasına da 'saygı duyması gerekiyor' diyerek isterlerse Federasyondan izin alıp bütün maçları kendi sahalarında oynayabiliriz dedi.

MARİUS SUMUDİCA KİMDİR?

4 Mart 1971 doğumlu Marius Sumudica, Rumen teknik direktör ve eski futbolcudur. Süper Lig takımlarındann Gaziantep FK'nın teknik direktörüdür. Sumudica futbol kariyerine 1988 yılında Sportul Studentesc takımında başladı. Daha sonra çeşitli takımlarda forma giydi. Teknik direktör kariyerine 2001 yyılında Rapid Bucureşti'de başladı. Daha sonra FC Vaslui, Petrolul Ploieşti, Gençlerbirliği Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor ve Gaziantep FK gibi takımları çalıştırdı. 

 

 

Düzenleyen:  - Futbol
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...