Barzani'yi en son Eşref Bitlis ağırlamıştı

/ Kaynak: DHA
Barzani'yi en son Eşref Bitlis ağırlamıştı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Mesut Barzani, bu ziyaretten sonra Ankara'ya birçok kez gelirken, Diyarbakır Havaalanı üzerinden birkaç kez Avrupa ülkelerine gitmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Diyarbakır'a yapacağı ziyaret sırasında görüşeceği Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 21 yıl önce gelirken, dönemin Jandarma Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis tarafından, bugünkü Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtsever Birliği lideri Celal Talabani ile birlikte ağırlanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 1992 yılı Ekim ayında Kuzey Irak'ta PKK'ya yönelik ilk büyük sınır ötesi operasyonu yaptı. Türkiye operasyonlardan sonuç alabilmek için Kuzey Irak'taki önde gelen Kürt liderler Kürdistan Yurtsever Birliği Celal Talabani ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani'nin peşmerge güçlerinin de destek vermesini istedi. Dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, 1992 yılı aralık ayında Barzani ve Talabani ile Kuzey Irak'ta, kısa süre sonra Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde görüştü. Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemdeki bu görüşme ardından iki Kürt grubu bir süre PKK'nın karşısında durmuş, sınır karakollarının yapımına ağırlık verilmişti. Geçen 21 yıl içerisinde Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, uçak kazasında şehit düşmüştü. Mesut Barzani, bu ziyaretten sonra Ankara'ya birçok kez gelirken, Diyarbakır Havaalanı üzerinden birkaç kez Avrupa ülkelerine gitmişti. Mesut Barzani 21 yıl sonra Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşürken Güneydoğu'da resmi düzeyde ikinci kez temasta bulunmuş olacak.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...