TSK'dan Uludere açıklaması: İlk görüntü İHA'dan

TSK'dan Uludere açıklaması: İlk görüntü İHA'dan

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, Uludere'deki hava operasyonunun ABD'nin verdiği istihbarat üzerine gerçekleştirildiği iddiasını yalanladı. Yapılan açıklamada, "Olayda grubun ilk görüntü tespiti Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İnsansız Hava Aracı tarafından yapılmıştır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler olayı inceleyen makamlara gönderilmiştir" denildi.

Wall Street Journal gazetesi, Uludere'de meydana gelen ve 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan hava operasyonunun, ABD'nin verdiği istihbarat üzerine gerçekleştirildiğini iddia etmişti. Bu iddiayı nbsp;Genelkurmay Başkanlığı yaptığı bir açıklamayla yalanladı. nbsp;Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: nbsp; nbsp; "Bazı basın yayın organlarında, bir yabancı gazeteye dayanarak verilen haberlerde, 28 Aralık 2011 tarihinde Uludere güneyinde sınır ötesinde meydana gelen olayda, ilk görüntünün ABD İnsansız Hava Aracından (Predatör) verildiği iddia edilmektedir. Haber gerçeği yansıtmamaktadır. Olayda grubun ilk görüntü tespiti Türk Silahlı Kuvvetlerine ait İnsansız Hava Aracı tarafından yapılmıştır. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler olayı inceleyen makamlara gönderilmiştir." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...