Ölüdeniz'de diri fay: 6.0 deprem

Ölüdeniz'de diri fay: 6.0 deprem

GÜNDEM Haberleri

Muğla Ölüdeniz açıklarında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem geniş bir alanda hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı. Panik yüzünden 60 kişi yaralandı, art arda 34 deprem kaydedildi.

Muğla'nın Ölüdeniz açıklarında 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. nbsp;Depremden iki saat sonra açıklanan ilk resmi rakamlara göre ilk deprem sırasında yaşanan panik yüzünden 60 kişi yaralandı, 34 deprem kaydedildi.
nbsp;Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgilere göre, saat 15.44'te merkez üssü Ölüdeniz açıklarında yerin 19.6 kilometre derinliğinde 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.Deprem geniş bir alanda hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı. Yakın tarihlerde bölgede art arda depremler yaşanmıştı. 5 nbsp;Haziran'da Marmaris 4.6, 9 Haziran'da Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

ARTÇILARI BİLE KORKUTTU
Aynı bölgede son yarım saat içerisinde meydana gelen artçı sarsıntılar korkuya neden oldu. 6.0'lık depremin ardından yine nbsp;Ölüdeniz açıklarında 4.3, 4.9, 4.7, 3.6, 3.3, 3.7, 3.4 şiddetinde 7 ayrı deprem meydana geldi. nbsp;

#

#

MUĞLA'DA 6 YARALI VAR
Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Akdeniz'de merkez üssü Ölüdeniz açıklarında 6.1 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili olarak, "Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler" dedi. nbsp;Öte yandan depremin hissedildiği Muğla kent merkezinde de vatandaşların panik içinde ev ve işyerlerinden çıktıkları gözlendi.
nbsp; nbsp;
DEPREM DENİZLİ'DE DE PANİĞE SEBEP OLDU nbsp;
Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz açıklarında meydana gelen deprem Denizli'de de hissedilirken, vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Denizli ve çevrelerinde şu ana kadar herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı öğrenildi.

"DÜNYANIN EN ÇOK DEPREM ÜRETEN BÖLGELERİNDEN BİRİSİ"
İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Okan Tüysüz, Ege Bölgesi'nin gerilme bölgesi olduğuna dikkat çekerek, "Bu bölgede çok sayıda fay var ve bunlar 7.2'lere ulaşan depremler üretti. Güney Ege'de Rodos Adası'ndan çıkarak Fethiye'ye ulaşan, buradan da Burdur'a kadar giden bir fay var. Sonuçta Ege bölgesinin jeolojik yapısı içerisinde olağan bir deprem olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü orası dünyanın en sık deprem üreten bölgelerinden birisi. Bundan sonra 5.1'e kadar ulaşan artçılar beklenebilir" dedi.

PROF. DR. ERCAN: BEKLENEN DEPREM DAHA BÜYÜK
Geçen yıl böyle bir deprem beklendiğini söylemiştim. Fethiye'de aşağı yukarı 40 yıldır bir deprem olmuyordu. Fethiye her zaman bizim deprem beklediğimiz bir yerdir. Deprem süresini doldurmuştu. Fethiye'de beklenen deprem daha büyüktür.

ASIL PANİK TELEFONLAR KESİLİNCE YAŞANDI
Hıdırlık mevkiinde dağdan kopan kayanın bir evin içerisine girmesi sonucu evde hasar meydana geldi. nbsp;Depremin ardından telefonların kesilmesi nedeniyle kimse yakınına ulaşamadı. Bu da bölgedeki panik ve telaşı daha da artırdı. Şu an bölgede tüm yerleşim birimleri taranıyor. nbsp;

FETHİYE'DE PANİK YARALANMALARI VAR
Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, "Henüz hastaneye intikal eden 7-8 vatandaşımız var. Onlar da korku ile pencereden, balkondan atlamışlar. Sağlık durumları iyi, hayati tehlikeleri söz konusu değil" dedi. Kaymakamlığa yıkılan herhangi bir bina bilgisi ulaşmadığını kaydeden nbsp;Karatekeli, nbsp;"Haberleşmede yaşanan sıkıntı nedeniyle köylerle henüz irtibat kuramadık. Başta Ölüdeniz ve Ovacık bölgesi olmak üzere tüm köylerimize jandarma ekiplerini sevk ettik. Bana ulaşan herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Temennimiz bundan sonra da can kaybının olmaması yönünde" diye konuştu.

ANTALYA'DA PANİĞE NEDEN OLDU

Akdeniz açıklarında Muğla Ölüdeniz'de meydana gelen 6 şiddetindeki deprem Antalya'da da hissedildi. Antalya Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Antalya il merkezi ile ilçelerinde de hissedildiğini söyledi. nbsp; Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'nce olası deprem ve artçılara karşı önlem olarak tüm UMKE ve 112 Acil Servis ekiplerinin hazırda bekletildiğini ifade eden Bilgin, "Antalya'da da hissedilen deprem nedeniyle hastanelere vatandaşlar henüz herhangi bir başvuru yapmadı. Tüm hastanelerde gerekli önlemleri aldık. Ancak henüz hastanelerimize ulaşan acil bir vaka yok" dedi.
nbsp; Bu arada Konyaaltı ilçesinde oturan Alper Baler, evde yemek yediği sırada depremi hissettiğini belirttiğini, depremi daha önce de yaşadığını, bu nedenle panik yapmadığını söyledi.
nbsp; Aynı ilçede yaşayan Nilsu Güleç de evde yemek yediği sı rada depremi ilk köpeğinin hissettiğini, korkarak köpeği ile birlikte dışarıya çıktı klarını söyledi.
nbsp; Ayşe Kıvrım da çocuklarıyla birlikte evde oturdukları sırada bir sarsıntı hissettiklerini, sarsıntının tekrar olması endişesiyle çocuklarıyla birlikte dışarı çıktığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...