Uyarı yapılmadan ateş açılması düşmanca

Uyarı yapılmadan ateş açılması düşmanca

GÜNDEM Haberleri

Silahsız keşif uçağı F4'lerin yanlışlıkla vurulmuş olma ihtimalinin mümkün olmadığını belirten uzmanlar, "Türk ve NATO uçaklarının IFR sistemi vardır. Dünyanın bütün radarları, havadaki uçağın hangi ülkeye ait olduğunu görür, ona göre tedbirini alır. Silahsız bir uçağa önleme ve uyarı yapılmadan ateş açılması hasmane bir tutum" değerlendirmesi yapıyor.

Suriye'nin düşürdüğü Türk savaş uçağının vurulmadan önce merkez üssüne seyrü-sefer sisteminde (Navigasyon) arıza raporu verdiği ortaya çıktı. Silahsız keşif uçağı F4'lerin yanlışlıkla vurulmuş olma ihtimalinin mümkün olmadığını belirten uzmanlar, F4 Phantomların ASELSAN tarafından yazılımı yapılan özel haberleşme ve zorlu şartlarda uçuş yapabilen kabiliyete sahip olduğunu belirtiyor. nbsp;
Savunma hukuku uzmanları, "Türk ve NATO uçaklarının IFR sistemi vardır. Dünyanın bütün radarları, havadaki uçağın hangi ülkeye ait olduğunu görür, ona göre tedbirini alır. Silahsız bir uçağa önleme ve uyarı yapılmadan ateş açılması hasmane bir tutum" değerlendirmesi yapıyor.

TÜRK PİLOTLAR KRİZ YÖNETİM UZMANI

Türk savaş uçaklarını kullanan pilotların özellikle Ege Bölgesi'nde Yunan meslektaşlarıyla yıllardır karşı karşıya geldiğini, çok ciddi füze tehditleri yaşadığını belirten uzmanlar, bu gibi durumlarda uluslararası kuralların tamamen ihlal edildiği değerlendirmesini yapıyor.
Uzmanlar; hava ve karasuları ihlallerinde ilk önce telsiz uyarısı, ardından karşı önleme uçuşu, inişe zorlayan refakatli uçuş, uyarı ateşi gibi çok sayıda seçeneğin atlandığına işaret ediyor. Bu aşamaların hiçbirinin kullanılmadan Suriye'nin silahsız keşif uçağına ateş açmasının düşmanca olduğu vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...