Hakkında yakalama kararı bulunan Ekrem Dumanlı'ya ulaşılamıyor

/ Kaynak: AA
Hakkında yakalama kararı bulunan Ekrem Dumanlı'ya ulaşılamıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı'nın nerede olduğu bilinmiyor.

"Selam Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarılan eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya ulaşılamıyor. 
Zaman gazetesinin eski yazarlarından Hüseyin Gülerce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dumanlı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Yandaş medya 50 gündür arandığımı yazmış. Bunca zamandır aranıyorsam bunu ben ve avukatlarım neden bilmiyor?", "Savcılık soruşturmanın gizliliğini ihlal edeceğine beni çağırabilir, ifademi alabilirdi" şeklindeki açıklamalarının yeterli olmadığını ifade etti. 
Gülerce, "Dumanlı, eğer yurt dışına çıkmadıysa, kaçmadıysa nerede olduğunu açıklamalı. Çünkü yurtdışına çıkış yasağı var" dedi. 
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı kurucularından Latif Erdoğan ise Dumanlı'nın genel yayın yönetmenliğinden ayrılmadan önce de yurtdışına çıkmış olabileceğini savundu. Erdoğan, "Şu an çıkamadıysa dahi teşebbüs halindedir. Ancak çıkmış olabileceğini düşünüyorum. Eğer kaçmadıysa, söylenen doğru değilse savcılığa başvurup, 'Beni arıyormuşsunuz, ben buradayım' demesi gerekir. Makul olan budur" diye konuştu. 
Dumanlı'nın telefonuna ulaşılamazken, AA muhabirinin görüştüğü avukatlarından Hasan Günaydın, "Ekrem Dumanlı yurtdışında mı, değilse nerede?" şeklindeki soru üzerine bu konuda "yeni bir değerlendirme yapmayacaklarını" söyledi.
Öte yandan, Zaman gazetesinden ise konuya ilişkin bilgi verilmedi. 

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...