Bombalı araca artık geçit yok

Düzenleyen:
Bombalı araca artık geçit yok

GÜNDEM Haberleri

Raman altyapısı ve lazer teknolojisini kullanan dedektörlerle, patlayıcıyı; araçta gizlense bile saniyeler içinde tespit edilebilecek.

Buket Güven ANKARA
Dünyada önemli ülkelerin kullandığı, canlı bomba ve patlayıcı düzeneklerini tespit eden Raman altyapılı ve lazer teknolojili dedektörler Türkiye’ye de geliyor. Bu dedektörler, terör örgütlerinin en sık kullandığı amonyumnitrat dahil pek çok patlayıcı türünü ve narkotik maddeyi 2-3 saniyede tespit etme özelliğine sahip.
Şirketin Türkiye temsilcisi INNOMEL firması ortaklarından Doğal Güzelsoy, dedektörlerin el ile taşınabilen ya da araç üzerine monte edilen sistemleri sayesinde uzaktan araç içlerinde saklanmış patlayıcı ve narkotiğin tespit edilebildiğini söyledi. Sistem, emniyet kuvvetlerinin, yolda park etmiş araçların bir patlama düzeneği haline getirilip getirilmediğini uzaktan anlamalarına imkan sağlıyor. Dolap şeklindeki masaüstü dedektörler ile bir kap içindeki her türlü sıvının 3-4 saniyede analiz edilebildiğinin altını çizen Güzelsoy, dedektörlerin farklı katman ve teknolojiler ile entegre “360 derece güvenlik” isminde komple bir çözümünün de bulunduğunu kaydetti.
Resmi kurumlarla görüşmelerin başladığını belirten Güzelsoy, sistemin insan sağlığına hiç zararının olmadığını vurgulayarak, yakın zamanda Türkiye’nin hem resmi kurumlar hem de alışveriş merkezi ve stadyumlar gibi kalabalık ortamlarda bu yeni teknolojiyi kullanmaya başlayacağını belirtti. Söz konusu dedektörlerin kullanılmaya başlaması sonrasında şüpheli paketler risksiz şekilde taranacak. Sistem bomba imha uzmanı ve şüpheli paketleri inceleyen güvenlik kuvvetlerinin de işini oldukça kolaylaştıracak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...