Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var...

500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var...
Başlık Resmi500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yil geçen bile var...

Mersin’in Tarsus ilçesinde son kullanma tarihi geçmiş temizlik ve gıda ürünleri ele geçirildi. Bazı gıda maddelerinin tarihinin 3 yıl geçtiği görülürken, 500 ürün el konularak imha edildi. İşletmeye ise idari para cezası uygulandı.

Kaydet
|

Tarsus Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 'Alo 153' hattına gelen vatandaş şikayetleri doğrultusunda harekete geçen zabıta ekipleri, ilçe genelinde gerçekleştirdiği denetimlerde raf ve depolarda son kullanma tarihi geçmiş hijyen, temizlik ve gıda ürünleri tespit etti.

500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 1. Resim
Başlık Resmi500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 1. Resim

Halk sağlığını tehdit eden ürünler, Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından güvenli şekilde imha edildi.


500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 2. Resim
Başlık Resmi500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 2. Resim

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Denetimler sırasında, tüketici sağlığını riske atan işletmelere idari yaptırım uygulandığı belirtilirken, belediye yetkilileri özellikle gıda ve temizlik ürünleri satan iş yerlerindeki denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.


500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 3. Resim
Başlık Resmi500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 3. Resim

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın sağlığını riske atan her durumun karşısında kararlılıkla duruyoruz. Gerekli tüm önlemleri alırken, ekiplerimiz gece gündüz sahada. Halkımızın güvenli ve sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için denetimlerimizi titizlikle sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.


500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 4. Resim
Başlık Resmi500 tanesi ele geçirildi! Tarihi 3 yıl geçen bile var... - 4. Resim

Tarsus Belediyesi, halk sağlığının korunması amacıyla rutin kontrolleri ve vatandaş ihbarlarını dikkate alan denetimlere devam edeceğini açıkladı.


Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.