Nafaka mağdurları talep etti: 'Nafaka ödemelerine bağlı icra takipleri de durdurulsun'

Düzenleyen:
Nafaka mağdurları talep etti: 'Nafaka ödemelerine bağlı icra takipleri de durdurulsun'

GÜNDEM Haberleri

Nafaka mağdurları, nafaka ödemelerine bağlı icra takiplerinin de durdurulmasını istedi. Korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler kapsamında icra takiplerinin durdurulması kararından ‘nafaka tahsilatının’ istisna tutulması nafaka ödemekle yükümlü olan vatandaşları mağdur etti.

Damla PEKER

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Başkanı Mesut Arabul, korona virüs salgını sebebiyle Türkiye’de alınan tedbirler kapsamında bir çok iş yerinin İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyetlerinin durdurulduğu, bir çok iş yerinin ise gönüllü olarak çalışmalarına ara verdiğini söyledi. Arabul, işyeri kapalı olan bazı vatandaşların ise gelir elde edemediklerini belirtti.
 
CEZAEVİNDE BİLE YATABİLİRİZ
İcra takipleri durdurulurken; nafaka ödemelerinin kapsam dışı bırakılmasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten Arabul, “Salgın sebebiyle evde kalmak zorunda olan nafaka yükümlüsü ödeme yapamadığı için alacaklı tarafından kendisine icra davası açılabilir, hatta eski eşine ödemekle yükümlü olduğu nafakayı ödeyemediği için 3 ay cezaevinde bile yatabilir” dedi.
 
NAFAKA ÖDEMELERİ DE KAPSAMA ALINSIN
Bu vatandaşların cezaevi tehdidiyle karşı karşıya kalmamaları için çağrıda bulunan Arabul, “Diğer ödemelerde olduğu gibi, nafaka ödemelerine bağlı icra takiplerinin de durdurulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...