İngiltere'de camiye saldırı

/ Kaynak: CHA
İngiltere'de camiye saldırı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İngiltere'nin Essex bölgesinde bulunan 'Harlow Camii'ne yönelik geçtiğimiz günlerde kundaklama girişiminde bulunulduğu açıklandı.

İngiltere'nin Essex bölgesinde bulunan 'Harlow Camii'ne yönelik geçtiğimiz günlerde kundaklama girişiminde bulunulduğu açıklandı. Mayıs ayında İngiliz asker Drummer Lee Rigby'nin öldürülmesinden sonra ülke genelinde Müslümanlara yönelik saldırılarda artış gözleniyor. Polisten yapılan açıklamada, saldırganların cami binasının pencere ile kapı altlarına izolasyon köpüğü sürerek ateşe vermeye çalışıldığı belirtildi. Saldırının cami binasında küçük hasar oluşturduğu ve caminin ibadete açık olduğu kaydedildi. nbsp;Essex bölgesinde bir başka camide daha önce de cemaat bıçakla tehdit edilmişti. Bu olay İngiliz asker Lee Rigby'nin öldürülmesinden hemen sonra gerçekleşmişti. Saldırgan 9 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. nbsp;Kuzey Londra'nın Muswell Hill bölgesinde bulunan Somali toplum merkezi de kundaklanmıştı. Olay yerinde aşırı sağcı English Defence League'in (EDLimzasının duvara sürüldüğü belirtilmişti. Geçtiğimiz ay ise Ukraynalı bir öğrenci 82 yaşındaki bir Müslümanı öldürmekten mahkum edilmişti. Ayrıca bu kişinin, üç caminin çevresinde düşük etkili patlayıcılarla saldırı düzenlediği ortaya çıkmıştı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...