İstanbul Barosu niyet okuyor

Düzenleyen:
İstanbul Barosu niyet okuyor

GÜNDEM Haberleri

Hukukçular Derneği, İstanbul Barosunun Danıştay'ın Ayasofya-i Kebir Camii’nin ibadete açılması yönünde verdiği kararı "hukuksal temellerden yoksun" olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

Dernekten yapılan açıklamada, İstanbul Barosu'nun toplumda yanlış bir algı oluşturmaya çalıştığı belirtilerek şöyle denildi: İstanbul Barosu’nun yapmış olduğu açıklama içindeki, “niyet okuma” şeklinde yapılan tahmini birtakım değerlendirmeler, hukuk dışı olması nedeniyle dikkate alınmayacaktır. Danıştay kararının, İstanbul Barosu tarafından, hiçbir hukuki dayanak gösterilmeden, “hukuksal temellerden yoksun” ve “konjonktürel” nitelemeleriyle kamuoyuna açıklanması ve bu değerlendirme ile Yüksek Mahkeme kararının itibarsızlaştırılmasını hatalı bulduğumuzu belirtmek isteriz. Danıştay kararı, hukuka ve hakkaniyete uygundur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...