Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dündar Osmanoğlu için Ayasofya, taziye yeri olacak

Dündar Osmanoğlu için Ayasofya, taziye yeri olacak

GÜNDEM Haberleri

Hayatını kaybeden merhum Dündar Osmanoğlu, Şam’da defnedilecek. Ancak merkezdeki mezarlıklarda yer darlığı sebebiyle defin işlemlerinde problem yaşanıyor.

Şam’da yaşayan ve bir süredir mide problemleri sebebiyle serumla beslenen Osmanlı hanedan ailesinin reisi Şehzade Dündar Osmanoğlu (90), kan değerlerinin düşmesi sonucu 6 Ocak’ta özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu iyiye gidince bir süre sonra taburcu edildi. Ancak pazartesi akşamı vefat etti. Hayattaki en yaşlı şehzade sıfatını taşıyan merhumun yeğenleri Orhan ve Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şam merkezindeki mezarlıklarda yer darlığı sebebiyle çok para istendiği, bu yüzden de defin işlemlerinde problem yaşadıklarını söyledi.  Şehzade’nin Şam’da defnedilmesinin en münasip olduğu Sultan Selim Camii haziresindeki Osmanlı Hanedanı Kabristanı için ise yetkililerinin izni gerekiyor. Öte yandan İstanbul Müftülüğü, cuma namazı öncesi Ayasofya-i Kebîr Câmii’ni dua ve taziye yeri olarak hazırlıyor. Ayrıca Süleymaniye Camii ile Yavuz Selim Camii’nde de gıyabi cenaze namazı kılınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...