Mehmetçiği Covid-19 da durduramadı! 30 günde altı tatbikat

Düzenleyen:
Mehmetçiği Covid-19 da durduramadı! 30 günde altı tatbikat

GÜNDEM Haberleri

Koronavirüs salgını gölgesinde bir taraftan yurt içi ve dışında terörle mücadele eden TSK, diğer taraftan 30 günde altı büyük tatbikat gerçekleştirdi.

Selçuk Böke ANKARA

Bu süre içinde TSK, Azerbaycan ile Kış-2021, Pakistan ile Atatürk Tatbikatı 2021, Katar ile el-Adeid 2021 müşterek tatbikatlarını icra etti. Türkiye, NATO tatbikatları kapsamında ise iki büyük askeri tatbikata katkı sağladı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Romanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Poseidon-2021 Davet Tatbikatında yer aldı. Ayrıca yine NATO ülkelerinin katıldığı Dynamic Manta-21 Tatbikatına iştirak etti. TSK ayrıca, Mavi Vatan 2021 Tatbikat ile Akdeniz ve Ege’de boy gösterdi. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıkları ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarından toplam 82 gemi, 5 denizaltı, 27 uçak ve 20 helikopter ile ‘Mavi Vatan’da gövde gösterisi yaptı. Tatbikatlarda yerli silah, sistem ve mühimmat kullanılmasına özen gösterilirken, birçok yeni millî sistem de denendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...