O isimler Kıbrıs'a müdahalenin gerekçesiydi! Mavi Vatan'ın üç kardeşleri

Düzenleyen:
O isimler Kıbrıs'a müdahalenin gerekçesiydi! Mavi Vatan'ın üç kardeşleri

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'den Kıbrıs şehitlerine anlamlı anma... Lefkoşa'da 1963'te EOKA’cı katillerin banyo küvetinde katlettiği Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın eşi ile oğulları Murat, Hakan ve Kutsi'nin isimleri Mavi Vatan'da görev yapan üç gemiye verildi. 57 yıl sonra üç kardeşin ismi Akdeniz'de sondaj görevi yapan üç gemiye yazıldı.

O isimler Kıbrıs'a müdahalenin gerekçesiydi! Mavi Vatan'ın üç kardeşleri

ALLAH RAZI OLSUN

Şehit çocukların küçük kardeşi Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan sevincini sosyal medya hesabından "Devletimiz büyüktür, hem de çok büyük. Türkiye Petrolleri, Mavi Vatan’da milli sondaj görevi yapacak 3 gemiye şehit ağabeylerim ‘Murat İlhan’, ‘Kutsi İlhan’, ‘Hakan İlhan’ adlarını verdi. Başta Sayın Genel Müdür Melih Han Bilgin Bey ve emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye paylaştı.

GÖZYAŞLARIYLA ANLATMIŞTI

Prof. Dr. İlhan babasının ve kardeşlerinin dramını gözyaşları içinde İhlas Haber Ajansı muhabirine anlatmıştı.

İlhan şunları söylemişti: "Ben Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanıyım. Aynı zamanda da 1963 yılında eşi ve 3 çocuğu Rumlar tarafından şehit edilen Tabip Binbaşı Nihat İlhan'ın oğluyum. Bundan 57 yıl önce 21 Aralık 1963'te Rumlar ayaklanarak o sırada birlikte yaşanan Lefkoşa'da Türk mahallelerini basıyorlar. Ledra Palas dediğimiz Birleşmiş Milletler Karargâhı’na çok yakın mesafede ve şu an Mürüvvet İlhan Sokak olan mahalleye geliyorlar. Önlerine çıkan evlerdeki Türk vatandaşlarını tarayarak ilerliyorlar. Bizim evimize girdikten sonra evin banyosunda saklanmış olan rahmetli 3 abim; Murat, Kutsi, Hakan ve anneleri Mürüvvet İlhan’ı tarayarak şehit ediyorlar. Aynı zamanda ev sahibimiz, onun eşi ve kızını da tarıyorlar.

BABASI TABİPTİ

Babam 1963 yılında Kıbrıs'taki alayın baştabipliği görevini yapıyor. Hem genel cerrah hem ortopedi uzmanı askeri doktor. O sırada görev için orada bulunmakta. Kendisi çatışmaların bulunduğu bölgede askeri hastanenin sorumluluğunu yürütüyor. Burada da çatışmalarda yaralanan hem Türk tarafından hem de Yunan tarafından kişilerin tedavisini sağlıyor. Ev BM Karargâhı Ledra Palas'a kuşbakışı baktığınız zaman 500 metre bile olmayan bir yerde. Bu bölge güvenli olduğu hem de şehrin merkezinde olduğu için bir sorun olmayacağını düşünüyor.

KIBRIS HAREKATININ GEREKÇESİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs'a müdahalesinin en haklı gerekçelerinden birisidir bu. 21 Aralık 1963'te tarihe 'Kanlı Noel' olarak geçen gecede ayrıca, sırf bizimkiler değil oldukça fazla Türk vatandaşı da orada katlediliyor. Bu açıdan bakıldığında bunun planlı bir eylem olduğu, resmen Türk ırkının kurutulmasına yönelik bir eylem olduğunu görüyorsunuz.

Daha sonra babasının cenazelerle memleketi Elazığ’a gelip çocuklarını ve eşini toprağa verdiğini belirten İlhan, “Evlat acısı hiçbir şeye benzemez. Hepimiz bunu biliyoruz. Bizim rahmetlilerden iki numaranın adı Kutsi'ydi. Kutsi kızıl saçlıydı. Benim oğlum da Nihat Demirhan İlhan, o da yine kızıl saçlı. Aradan 40 yıldan fazla zaman geçtikten sonra torun sahibi olmasına rağmen, benim oğlumu hâlâ 'Kutsi' diye sevdiğini hatırlıyorum....

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...