Sözcü Çelik'ten Kanada'daki saldırıya tepki

Düzenleyen:
Sözcü Çelik'ten Kanada'daki saldırıya tepki

GÜNDEM Haberleri

Dün Kanada'daki Müslüman ailenin öldürülmesine tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bunun münferit bir saldırı olmadığını dile getirdi.

Kanada’nın Ontario eyaletine bağlı Londra kentinde dün Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürüdükleri sırada bir sürücü aracı ile çarptı. Çarpmanın etkisi ile aile üyelerinden 2’si kadın toplam 4 kişi hayatını kaybederken, 1 çocuk da yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan çocuğun hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çirkin saldırıya tepki gösterdi. 

MÜFERİT BİR SALDIRI DEĞİL

Sözcü Çelik, saldırıyı yapan kişinin İslamofobik saiklerle saldırıyı gerçekleştirdiğini aktarırken, "Bu İslam düşmanı saldırıları münferit eylemler olarak görmek çok yanıltıcıdır. Bazı siyasilerin ve medyanın İslam düşmanı dil kullanması nefret suçlarını teşvik ediyor." dedi. 

İSLAM DÜŞMANLIĞI TEŞVİK EDİLİYOR

 

Meselenin basit bir suç eylemi olmadığını aktaran Çelik,  "Arkasında İslam düşmanlığının teşvik edilmesiyle kirletilmiş bir atmosfer var. Nefret suçlarına prim veren siyaset ve medya dili bundan sorumludur." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...