Havada karada yer kalmadı

Havada karada yer kalmadı

GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı dolayısıyla şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslere ve uçaklara yoğun talep oldu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan “Biletler bitmiş durumda. Ek seferlerin biletleri satılmaya başladı. Seferlerimiz günlük 1.500’e çıktı. Ek seferlerle birlikte daha da yükselecek. Bayramda vatandaşlar korsan taşımacılığa yönelmesin. Biletlerini firmalarımızdan alsınlar. Her yerden izinsiz otobüs kalkıyor. Bu, bize zarar veriyor” dedi.

UÇAKLAR DA DOLDU
Uçaklarda da bayramın ilk gününe kadar boş yer kalmadı. Yoğunluk, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’na yansıdı. Vatandaşlar, bayram tatili için memleketlerine gitmek üzere sabah saatlerinden itibaren terminal ve bilet satış ofislerine geldi. Otogarda maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uyulmasına yönelik anonslar yapılıyor. Bazı otobüs firmalarının ise vatandaşların bilet taleplerine yetişmekte güçlük çektiği gözlendi. Otobüs firması yetkilisi Vahap Turgut “Yoğunluk, arefe günü akşamına kadar devam eder” dedi.

HAVALİMANINDA UZUN SIRALAR
İstanbul’daki havalimanlarında da Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. İstanbul Havalimanı’na gelen yolcular, kontrol noktaları önünde ciddi kalabalık oluşturdu. Güvenlik kontrolünün ardından terminale giren yolcular; bilet ve valiz işlemleri için de iç ve dış hat kontuarlarında uzun sıralarda bekledi. Başta THY olmak üzere birçok hava yolu şirketi yoğunluk sebebiyle ek sefer düzenleyecek. THY, Kurban Bayramı’nı da kapsayan 16-25 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Havalimanı’nda 249 ek sefer icra edecek.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...