Van Valiliği: 1.456 kaçak göçmen yakalandı

Düzenleyen:
Van Valiliği: 1.456 kaçak göçmen yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde Van'da yürüyen kaçak Afgan göçmenlerin görüntüleri vatandaşta tedirginliğe sebep oldu. Bununla ilgili açıklama yapan Van Valiliği, bölgedeki göçmenlerin yakalandığını söyledi.

İran'dan Türkiye sınırına geçen kaçak göçmenlerin Van'da çekilen görüntüleri tepkilere yol açtı. Afganistan uyruklu oldukları iddia edilen göçmenlerin, boş arazide toplu şekilde yürüdüğü görüldü. Bu görüntüler sonrası Van Valiliğinden bir açıklama geldi. Bölgede jandarma ve polisin 24 saat boyunca görev yaptığını belirten Valilik "Görüntüler 10 Temmuz tarihine ait. Mültecilerin yürüdüğü yer İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi, Erek Dağı istikameti. Son dönemlerde cereyan eden hadise sonrası bölgemize özel harekât ve kolluk personeli takviye edildi. Ardından güvenlik güçleri, organizatörlerin mültecileri saklamak için kullandığı ve 'şok ev' olarak tanımlanan metruk evlere operasyon düzenledi. Bugün itibariyle 1.456 mülteci yakalandı, 11 organizatör de gözaltına alındı. Organizatörlerden 6'sı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Buna ek olarak kaçakların saklandığı 11 adet baraka tarzı yapı yıkıldı" ifadelerini kullandı.

İRAN SINIRINA DUVAR
Van-İran sınır hattında 2021 yılı içerisinde düzensiz göçü engellemeye yönelik faaliyetlerle ilgili bilgi veren Valilik, şunları kaydetti: Yıl başından bu yana 34.308 kişinin hudut hattından ülkemize yasadışı yollarla girişi engellendi. Yine güvenlik kuvvetlerimiz tarafından bu yıl içinde 27.230 göçmen yakalandı. Bunun yanı sıra 716 organizatör gözaltına alındı ve haklarında adli işlem başlatıldı. Sınır güvenliğinin sağlanması için sınır hattına ilave karakol ve kuleler yapılmakta. Ayrıca sınır güvenlik duvar inşaatına başlandı, 110 kilometre hendek kazıldı. Sınır boyunda 76 monoblok ve lego kulenin yapımı tamamlandı. 103 adet elektro optik kule yapımı da devam ediyor. Kaçak göçün engellenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürecek.



Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...