Meclis'te alenen bölücülük

Meclis'te alenen bölücülük

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İmralı meşru bir organ değil. Meşru organ kimdir? HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla çözebiliriz” açıklamasının ardından başlayan ‘muhataplık’ tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Parti arasındaki Anayasa çalışmasındaki konuların, HDP tarafından TBMM kürsüsünde de kapalı oturumda dile getirildiği ortaya çıktı. Skandal ifadeleri, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç anlattı.

25 EYALETE BÖLMEK İSTEMİŞLER
Bir televizyon kanalına konuşan Özkoç, “‘Barış süreci’ diye adlandırılan süreç, TBMM’de bir kere görüşüldü. Bu görüşme, basına ve kamuoyuna kapalı bir şekilde yapıldı. Yapılan konuşmalar, bir milletvekili tarafından açıklanırsa bu suçtur. Bir kere daha açıklıyorum, önemli olduğu için açıklıyorum. Bu suçu işliyorum. Bu suçu; vatanımı, milletimi, ülkemi sevdiğim için işliyorum. HDP’nin Grup Başkanvekili çıkmış, orada demiştir ki, ‘Biz Türkiye’nin 25 eyalete bölünmesini istiyoruz. Eyalet başkanlarının TBMM’ye gelmesini istiyoruz. Her eyaletin yeraltı zenginliğinin kendisine ait olmasını istiyoruz. Eyaletlerin özerklik hakkının saklı olmasını istiyoruz. Türkiye’de iki tane kurucu unsurun olmasını istiyoruz; birisi Türk kurucu unsuru, diğeri Kürt kurucu unsuru” açıklamasını yaptı. Diğer yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özkoç'un sözlerine tepki gösterdi. Akbaşoğlu, “Açıkça Türkiye'yi bölmek isteyenlerle niçin müttefik olduğunuzu açıklamanız lazım. Milletimizi aldatamayacaksınız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...