Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çıldır Gölü’nün su seviyesi düştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çıldır Gölü’nün su seviyesi düştü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ardahan- Kars sınırında yer alan Çıldır Gölü’nün su seviyesinin azaldığına dikkat çeken Doç. Dr. Serkan Kükrer, “Takip etmemiz gereken bir süreç” diyerek rutin bir hal alırsa durumun tehlike oluşturabileceğini kaydetti.

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Çıldır Gölü’nün su seviyesi bu yıl yağışların az olması nedeniyle düştü. Su seviyesinin düştüğü gölün kıyı kesimlerinde bazı alanlarda sular çekildi. Çok büyük bir havzasının olması sebebiyle kar ve yağmur suları ile beslenen Çıldır Gölü’nde yaşanan kısmi çekilmenin araştırılması gerektiğini söyleyen Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Kükrer şunları kaydetti:

Çıldır Gölü’nün su seviyesi düştü

 

"Artık yazlar kurak geçiyor. Bu yazın büyük bir bölümü kurak geçti. Yağan yağışlar da öncelikle toprağı doyuruyor daha sonra göle ulaşıyor, bu nedenle göle akışlar azalmış olabilir. Tabii ki takip etmemiz gereken bir süreç. Eğer bu olay mevsimsel değil de sürekli olursa o zaman oradaki canlılar için tehlike söz konusu olabilir. Yani sudaki azalma birkaç yıl sürekli devam eder ve rutin bir hal alırsa o zaman tehlike söz konusu olabilir ama şu an görünen mevsimsel bir durum."
 

Çıldır Gölü’nün su seviyesi düştü

 

Kükrer, gölün fazla sularının aktığı Kars'ın Arpaçay ilçesi tarafında da teknik bir çalışmanın yapılması gerektiğini aktardı.Doç. Dr. Kükrer, gölde az miktarda düşen su seviyesinin kar ve diğer yağışlar ile normal seviyesine gelmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...