Yerli ve milli piyade tüfeği namlu ömrüyle Türkiye’de ilk ve tek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yerli ve milli piyade tüfeği namlu ömrüyle Türkiye’de ilk ve tek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kalekalıp tarafından üretilen KCR556 Piyade Tüfeği Türkiye’nin 15 bin atımlı namlu ömrü garantisi bulunan ilk ve tek piyade tüfeği olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim etti.

Kalekalıp tarafından üretilen yüzde 100 yerli KCR556 Piyade Tüfekleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanıma sunuldu. Modüler yapıda ve her iki elle kullanıma uygun olarak tasarlanan tüfeklerin, yaklaşık 10 bin atıma kadar bakım ihtiyacı duymazken kömür birikmesini ve ısı transferini azaltan yapısıyla beraber şarjör hariç ağırlığı 2 kilo 630 gram seviyesinde bulunuyor. Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilen tüfekler, "Türkiye'nin 15 bin atım namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfeği" olarak diğer kullanıcılarına da teslim edilecek.

YÜZDE 100 YERLİ

Açıklamada görüşlerine yer verilen KaleKalıp Genel Müdürü Selim Erol, "Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in de açıkladığı üzere KCR piyade tüfeklerinin kullanımı başladı. Yerli ve milli üretimle ülkemiz savunma sanayisi sektörünün gelişimine katkı sunmaktan dolayı gururluyuz" dedi. Erdol, "Ar-Ge ve üretim süreçlerinde ülkemiz mühendislerinin emekleriyle tasarlanan ve yüzde 100 yerli bir ürün olan KCR556 Piyade Tüfeği'nin gerek teknolojisi gerek kullanım kolaylığı gerekse yüksek güvenilirliği açılarından güvenlik güçlerimize fayda sağlayacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Yerli ve milli piyade tüfeği namlu ömrüyle Türkiye’de ilk ve tek

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...