Enerji Bakanı Dönmez: Bu dönemde önemli olan kimseyi karanlıkta bırakmamak

Düzenleyen:
Enerji Bakanı Dönmez: Bu dönemde önemli olan kimseyi karanlıkta bırakmamak

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bütün dünyada enerji maliyetlerinin yükseldiğini belirtti. Bakan Dönmez, bu süreçte önemli olanın vatandaşı soğukta ve karanlıkta bırakmamak olduğunu aktardı.

Son günlerde Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede enerji krizi yaşanıyor. Bu durum, şu ana kadar Türkiye'de vatandaşın faturasına yansımadı. Bursa'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu krize dair değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi etkilerinin yavaş yavaş ortadan kalkmasıyla birlikte dünyada hızlı bir ekonomik toparlanma yaşandığını, üretime ağırlık verildiği için de enerjiye yoğun talep olduğunu belirten Bakan Dönmez "Gerek emtia gerek enerji hammadde fiyatlarında bu kuvvetli talep artışında kaynaklı büyük fiyat sıçramaları oldu. Bu sadece Avrupa’da değil, Asya Pasifik pazarında, Amerika’da, Afrika’da da benzer problemler var. Geçtiğimiz yıl 40 doların altındaki petrol fiyatları, 80 doların üstüne çıktı. Geçen sene doğalgaz fiyatı 100-150 dolar arasındaydı, şu an bin doların üzerinde. Elektrik fiyatları da bu kaynaklara dayalı olarak üretildiği için fiyatlara yansımalar oldu. Biz buna rağmen, vatandaşımızı, dar gelirli hane halkını korumak amacıyla bu artan maliyetlerin tamamını yansıtmadık. Bununla alakalı rakamları da gelecek günlerde paylaşacağız. Vatandaşımızın zorlukları daha fazla yaşamaması adına böyle bir fedakarlık yapmış olduk. Ümit ederim ki önümüzdeki yıl enerji fiyatlarında gereğinden fazla yüksek seyreden seyir, inşallah eski seviyelerine gelir. Nitekim bir miktar öncü işaretler gelmeye başladı. Bunları izleyeceğiz, bugünden bir şey demek erken. Önemli olan bu dönemde vatandaşı soğukta ya da karanlıkta bırakmamak. Birçok ülkede bununla ilgili ilave tedbirler alınırken biz teknik altyapımızla birlikte birçok komşu ülkeye göre çok daha rahat konumdayız” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...