Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşümü için yeni proje

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 1 milyon Suriyeli'nin dönüşümü için yeni proje

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim töreninde, 1 milyon Suriyeli'nin ülkelerine geri dönüşü için yeni bir proje hazırlığında olduklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD koordinasyonunda İdlib'de inşa edilen briket evlerin anahtar teslim törenine video mesajla katıldı. 

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Dünyanın en çok yardım yapan ülkesi konumundayız.Sadece mazlumların canını kurtarmak için kapılarımızı açmadık. Onların ülkelerine dönmeleri için de elimizden geleni yapıyoruz. 2016 yılından beri oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli gönüllü geri dönüş yapmıştır.

Özellikle briket evler bu adımların biri. 1 milyon Suriyeli kardeşimizin geri dönüşü için projenin hazırlıkları içerisindeyiz. Azez, Cerablus başta olmak üzere yürüteceğimiz proje günlük hayatın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu proje her şeyi kapsayacak. 

'GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ'

Gönüllü geri dönüşler için yeterli zemini hazırlamak için gayret içinde olacağız. Suriyeli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum." 

UKRAYNA'YA YARDIM

Ukrayna'da savaş başladığından beri 100 TIR insani yardım malzemesi sevk ettik. Dünyanın milli gelirine göre en çok yardım yapan ülkesiyken tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülke konumuna geldik.

GENİŞ KAPSAMLI PROJE

13 ayrı bölgedeki yerel meclislerle birlikte yürüteceğimiz bu proje bir hayli geniş kapsamlıdır. Konuttan hastaneye kadar günlük hayatın tüm ihtiyaçlarıyla tüm altyapı bu proje içinde yer alacaktır. Geri dönüşler için gerekli zemini hazırlamanın gayreti içerisinde olacağız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...