Ödül verdikleri kanalın PKK bağlantısını bilmiyorlarmış!

Ödül verdikleri kanalın PKK bağlantısını bilmiyorlarmış!

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü PKK’ya müzahir yayın organlarından JIN TV muhabirine ödül veren TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulunun yedi üyesine, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beş yıla kadar hapis talebiyle açılan davanın görülmesine başlandı.

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ödülü verdikleri gazetecinin çalıştığı kurumun terör örgütüyle bağlantısını bilmediklerini, ellerinde bunu araştıracak bir imkân da bulunmadığını iddia etti.

Candan, ödülü alan muhabirin çalıştığı kurumdan bağımsız değerlendirilmesini istedi. Diğer sanıklar da ödülün doğanın korunmasına teşvik amacıyla, bu alanda haberler yapan gazetecilere verildiğini, ödülü alan gazeteci ve çalıştığı kurumun bağlantıları konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ifade ettiler. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, ödül verilen kanal hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın akıbeti hakkında bilgi verilmesi için başsavcılığa müzekkere yazılmasına karar verdi. Davaya, 15 Eylül’de devam edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...