Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Düzenleyen:
Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Türk-İş heyeti, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Heyeti temsilen konuşan Nazmi Irgat "Asgari ücret zammı konusunda net bir rakam üzerinde değerlendirme yapılmadı" dedi.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında sona doğru geliniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı saat 15.30'da başladı. Görüşme sonrası Türk-İş heyeti açıklamalarda bulundu. Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat "Enflasyon oranının altında bir zammın kabul edilemeyeceğini söyledik. Yıllık enflasyon yüzde 73,50 olduğunu, altı aylık enflasyonun da yüzde 40 civarında beklendiğini aktardık. İnsanca yaşanabilecek bir ücretin hak edildiğini belirttik. Bu çalışmanın büyük bir insan kitlesine hizmet edeceğini ifade ettik" dedi.
İşverenlerin de devletten teşvik istediğini belirten Irgat "Şu an kesin bir sonuç çıkmadı. Asgari ücret için açlık sınırı olan 6.391 TL’yi ifade ettik. Ancak biz de işveren de net bir rakam üzerinde değerlendirme yapmadık" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...