Bakan Soylu duyurdu: Selden etkilenenlere 'nakit para yardımı' yapılacak

Düzenleyen:
Bakan Soylu duyurdu: Selden etkilenenlere 'nakit para yardımı' yapılacak

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak sonrası sel baskınları meydana gelen Esenyurt'ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Evleri su basanlara 5’er bin TL, iş yerleri su basanlara 10’ar bin TL’lik nakit yardım yapılacak" dedi.

İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve kentin birçok noktasında sabaha dek kuvvetli bir şekilde süren gök gürültülü sağanak, Esenyurt Pınar Mahallesi'ndeki Haramidere'nin taşmasına yol açtı. Taşmanın etkisiyle dere kenarındaki birçok ev ve iş yerini su basarken, ekipler hem buralarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak hem de suyu tahliye etmek için çalışmalar yürütüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabahın erken saatlerinde Esenyurt'a giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Soylu, selden etkilenen vatandaşlarla da görüştü.

"YALNIZ KALMAYACAKLAR"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Vatandaşlarımızı dinledik. Meselenin hikayesine de hep beraber tekrar bir değerlendirme fırsatına sahip olduk. Bir daha burada su basmamasını teminen ne yapılabilir bu konuda bir çalışmada da yapılacak. Yapılanlar var, yapılanları değerlendirdik. Evleri ve iş yerleri su basan vatandaşlarımız yalnız kalmayacaklar" ifadelerini kullandı.

DESTEK PAKETİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilçede incelemelerde bulunurken, "Hemen ilk etapta evleri su basanlara 5’er bin TL’lik, iş yerlerini su basanlara da 10 bin liralık hemen kendilerine nakit olarak elden verilecek. Allah’a hamdolsun bir can kaybımız yok. Önemli olan o çünkü. Ama burada yapılması gereken işler var. Onlar da Büyükşehir Belediyesi ile değerlendirildi ve yakın bir zamanda o da yapılıp sona erecek" dedi.

Hasar tespitlerinin gece yarısına kadar bitirileceğini belirten Bakan Soylu, "Vatandaşımızın burada karşı karşıya kalmış olduğu bu mağduriyette en azından maddi mağduriyeti çözebilmek için gerekli yardımlar, destekler ortaya konulacak" ifadesini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...