Eski CHP'liler rahatsız: Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü çıkışı' partiyi böldü

Düzenleyen:
Eski CHP'liler rahatsız: Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü çıkışı' partiyi böldü

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu’nun partiden gönderdiği eski yol arkadaşları ve CHP’nin ağır topları başörtü çıkışını sert dille eleştirdi. Önder Sav, Kemal Anadol gibi isimler, CHP liderine AYM’ye yapılan iptal başvurusunu ve laiklik ilkesini hatırlattı.

Haber Merkezi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışı, eski CHP yöneticilerin ve bazı muhalif kesimlerin tepkisini çekti. CHP liderinin sağ seçmene göz kırpma girişimi olarak nitelendirilen adımlara yönelik tepkiler partide yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kılıçdaroğlu eleştirerek, laikliğin kemirildiğini, özünün boşaltıldığını söyledi. Sav “Laiklik ilkesi kemirilirken, özü ve içi boşaltılmaya çalışılırken sessiz kalanların, hatta yozlaşmasına çanak tutanların, birkaç yıl önce başörtüsü ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine iptal başvurusu için attıkları imzaları, verilen çabaları, söyledikleri sözleri unutanların, başörtüsü-türban ile ilgili tartışmaları gereksiz ve zamansız biçimde dile getirmek isteyenlerin tekrar tekrar dikkatle ve ibretle okumalarını tavsiye ederim” dedi. 

Eski CHP'liler rahatsız: Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü çıkışı' partiyi böldü

Eski CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ise CHP’nin üniversitelerde türban serbestisini öngören yasa teklifini 2008’de Anayasa Mahkemesine taşıdığını hatırlatarak “Şu konuda tavrım net, üç grup başkan vekilinden biri olarak, o günkü Genel Sekreter Önder Sav ve o günkü vekillerin de altında imzası bulunan başvurunun güçlü bir şekilde arkasındayım” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun çıkışına tepki gösteren bir diğer isim ise eski CHP milletvekili Mehmet Ziya Yergök oldu. Başörtüsünün sorun olmaktan çıktığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun adımının doğru ve anlamlı olmadığını savunan Yergök şunları söyledi: Başörtüsü bugün askerin, polisin, yargıcın, savcının, Harp Okulu öğrencisinin ve milletvekilinin başında var. Artık başörtüsü takmayanlara dönük taciz ve saldırılar söz konusu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...