Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız

Düzenleyen:
Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Başörtüsüne ilişkin anayasa teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ''Başörtüsüne ilişkin teklifi Pazartesi günü Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi. Bozdağ, açıklamasında 'Bu teklifimizi MHP ile ortak hazırlıyoruz, ortak imza ile Meclis’e sunulacak.' ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Toplantısı'nda CHP'nin başörtüsü yasa teklifine karşı AK Parti'nin teklifini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanlığı'nına teknik kısımları çalışmaları için talimat verdi. Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı başörtüsüne yönelik açıklamalar sonrası harekete geçti. Çalışmalarını başlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çalışmayı yürütmek için Mevzuat Genel Müdürlüğünü görevlendirdi.

BAŞÖRTÜSÜ ANAYASA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Başörtüsü düzenlemesine yönelik anayasa değişikliğine ilişkin kanun teklifiyle ilgili teknik çalışmalara başlandı. 

BAKAN BOZDAĞ TARİH AÇIKLADI

Bakan Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, pazartesi gününe kadar anayasa çalışmasını Cumhurbaşkanı'na sunmayı planladıklarını söyledi.

'MHP İLE HAZIRLIYORUZ'

Bekir Bozdağ'ın konuya ilişkin ifadeleri şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede, Anayasa hazırlığı çalışmalarımıza bugün başladık. Bu çalışmaları pazartesi tamamlayarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Anayasa Değişikliği teklifi birkaç maddede olabilir. Bu teklifimizi MHP ile ortak hazırlıyoruz, ortak imza ile Meclis’e sunulacak.

'TÜRKİYE'DE BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI CHP ZİHNİYETİDİR'

Kılıçdaroğlu da seçime dönük stratejik bir adım attı. Yani endişeli olanların, korkuları olanların korkularını gidermeye dönük bir adım olarak görüyorum. Burada oy hesabı seçim hesabı çok net gözüküyor, samimi bir yaklaşım olarak ben bunu görmediğimi ifade ettim. Çünkü eğer öyle olsa seçime beş kala değil de onu daha erken zamanda daha geniş zamanda da gündeme getirilebilirdi. Stratratejik, bir adım. Türkiye’de başörtüsü yasağı CHP zihniyetidir."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...