Abdullah Gül'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' tebriği: Olağanüstü bir gelişmedir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Abdullah Gül'den CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na 'başörtüsü' tebriği: Olağanüstü bir gelişmedir

POLİTİKA Haberleri

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasetin gündemine oturan CHP'nin başörtüsü teklifini değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik eden Gül, gelişmeyi çok memnun olunacak olağanüstü gelişme olarak yorumladı.

CHP, imzasıyla TBMM'ye sunulan 3 maddelik başörtüsü yasası teklifinin siyasetteki yankıları sürüyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce sert tepki gösterip ardından 'samimiyseniz yasayla değil anayasa ile çözelim' teklifi yaptığı CHP'ye destek Abdullah Gül'den geldi. 11. Cumhurbaşkanı, yasa teklifine öncülük ettiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek, 'Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE ADINA OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞMEDİR'

Karar’dan Elif Çakır’a konuşan Gül, yasa teklifinin Türkiye adına olağanüstü bir gelişme olduğunu öne sürerek şunları söyledi;

"Uzun yıllar başörtüsü karşıtlığını kendisinin en önemli misyonu görmüş ve bundan dolayı birçok acılara sebep olmuş bir partinin, bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi ve bunu tüm milletvekillerinin imzasıyla somutlaştırması Türkiye adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişmedir.

'HERKESİ SEVİNDİRMELİDİR'

Böyle bir dönüşüme öncülük ettiği için de Kemal Bey'i tebrik etmek gerekir. Partiler üstü baktığınızda ülkenin normalleşmesi herkesi sevindirmelidir."

EŞİ HAYRUNİSA GÜL BAŞÖRTÜSÜ NEDENİYLE ÜNİVERSİTEYE ALINMAMIŞTI

Bu destek açıklamasının ardından akıllara CHP'nin savunduğu yasaklayıcı zihniyet dönemi olan 28 Şubat sürecinde,  üniversite kazanan Hayrunnisa Gül'ün okula alınmaması akıllara geldi.

DTCF Arap Dili bölümünü kazanan Hayrünnisa Gül, 8 Eylül 1998 günü Abdullah Gül ve avukatıyla kayıt için üniversiteye gitmiş ama başörtüsü yüzünden kaydı yapılmamıştı.

Gül, konuyu AİHM’e taşımış ama eşi Dışişleri Bakanı olunca davasını geri çekmişti.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...