İsrail mülteci kampını vurdu, AK Parti Sözcüsü Çelik "Katliamın arkasında ABD var" dedi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail mülteci kampını vurdu, AK Parti Sözcüsü Çelik "Katliamın arkasında ABD var" dedi

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail yine masum sivilleri hedef aldı. Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na bomba yağdı, en az 100 kişi öldü. Saldırıya tepki gösteren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, katlaimı ABD'nin teşvik ettiğini söyledi.

İsrail ordusu, Gazze'nin iç kesimlerindeki kara operasyonundan görüntüler servis etti. İsrail askerleri Gazze sokaklarında görülürken şiddetli çatışma anları da kameraya yansıdı. Bu arada İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'nı yeniden vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı saldırıda 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

"KATLİAMI ABD TEŞVİK ETTİ"

Bu katliama Türkiye'den tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kampa bomba yağdıran İsrail'i sert bir dille kınadı. Katlaimı ABD'nin teşvik ettiğini belirten Ömer Çelik "İçerisinde sivil ve masum insanların bulunduğu Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik İsrail'in vahşi saldırısını kınıyoruz. En temel insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu vahşi saldırı, tasarlanmış planlı bir katliamdır. 'İsrail ordusuna herhangi bir kırmızı çizgi bildirmiyoruz' diyen devletler de bu katliamı teşvik etmiştir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, abluka altındaki Gazze Şeridi'yle ilgili "İsrail için kırmızı çizgiler koymuyoruz" demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...