Ambulanslar, iş makineleriyle yarışıyor! Her şey bir hayat daha kurtarmak için

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ambulanslar, iş makineleriyle yarışıyor! Her şey bir hayat daha kurtarmak için

GÜNDEM Haberleri

Adıyaman’da iş makineleriyle ambulanslar zamana karşı müthiş bir yarış veriyor. Bir enkazda işi biten iş makinesi diğer göçüğe hızla yetiştirilirken, ambulanslar enkazdan kurtarılanları hastanelere yetiştirebilmek için mekik dokuyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ / ADIYAMAN - Adıyaman’da yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İlk gün yaşanan aksaklıkların giderildiği ve kurtarma ekiplerinin sayısının arttırıldığı Adıyaman’da vatandaşlar da ekiplere yardımcı oluyor. Bir kişiyi daha kurtarabilmek için âdeta kendi aralarında seferberlik ilan etmiş durumdalar Bir enkazda ihtiyaç kalmayan iş makinesini, diğer enkaza yetiştirebilmek için canla başla çalışıyorlar. Dar yollarda iş makineleri ile ambulanslar bir kişiyi daha kurtarabilmek için birbiriyle yarışıyor.

ORTALIK MAHŞER YERİ GİBİYDİ

Adıyaman Merkez’deki depremzedelere yardım eden Mehmet Emin Akın, kendi binasının çok fazla hasar almadığını ve komşularına yardım etmek için beklediğini söyledi. İlk gün iş makinelerini kendileri getirdiğini söyleyen Akın “Biz ilk gün geldik mahşer yeri gibiydi. İstesen de çalışamazsın. 4 kişiyi yaralı olarak ben çıkardım. İş makinelerini özel getirdik. Gecikince öyle yaptık. Daha sonra da gelen ekiplere verdik” dedi.

BİLİNÇSİZLİK BİZİ ÖLDÜRDÜ

Akın, bölgede çok fazla bilinçsiz müdahale olduğunu aktararak “Biz ‘yardım istemiyoruz’ diyoruz. İnsanlar enkazı kaldıramazlar. Bilinçli adam lazım bizim buraya. Bilinçli ekip göndersinler. Kepçeler ona göre çalışsın. Bu binadan iki kişi canlı olarak yürüyerek çıktı. Bilinçsizlik bizi öldürdü” şeklinde konuştu.

ENKAZIN %20’Sİ KALDIRILMADI

Deprem sonrası sadece Kahramanmaraş’ın gündeme getirildiğini, diğer illerin çok fazla konuşulmadığını ileri süren depremzede Akın “Adıyaman’a müdahale gecikti. Herkes Kahramanmaraş’ı gündeme getirdi. ‘Maraş kötü, Maraş felaket’ dediler ama bizi söylemediler. Yardım göndermek ayrı müdahale etmek ayrı. Enkazdakilerin yüzde 20’si daha yeni çıktı” ifadelerini kullandı.

MALZEMEDEN ÇALIYORLAR

Binaların inşaatı sırasında malzemeden çalındığını, kalitesiz malzemeler kullanıldığını kaydeden Akın “Köylerde ne büyük bina 2 katlı. Oralarda çok fazla yıkım yok. Merkezdeki binalar düzgün inşa edilmiyor. Çürük malzeme kullanılıyor. Malzemeden çalıyorlar. Bunu yapacağına hırsızlık yap daha iyi. Hırsız en azından mal çalıyor, can almıyor” diye konuştu.

Ambulanslar, iş makineleriyle yarışıyor! Her şey bir hayat daha kurtarmak için

9 ÖĞRENCİ ENKAZ ALTINDA!

7 KİŞİYİ ELLERİMİZLE KAZARAK ÇIKARDIK

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Sümeyye Tangüner ile 8 öğrenci enkaz altından çıkarılmayı bekliyor. Sümeyye Tangüner’in amcası Mehmet Tangüner, Sümeyye’nin öğrenci arkadaşlarıyla birlikte Adıyaman Merkez’deki Dilek Apartmanı’nda oturduğunu ve enkaz altında kalanlara kendileri müdahale ederek çıkardıklarını söyledi.

Amca Tangüner şöyle devam etti: "Normalde okullar tatil ancak bunlar diş hekimi öğrencisi oldukları için uygulamalı stajları için bekliyorlardı. Bizim sadece dokuz tane çocuğun ailesi geldik burada bekliyoruz. 7 kişiyi canlı olarak biz çıkardık. Kimse yoktu. Elimizle çıkardık. Ne bir malzeme ne bir alet, kendi elimizle kazarak çıkardık."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...