Ankara'yı sağanak vurdu! Araçlar alt geçitlerde kaldı, yollar göle döndü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara için kuvvetli gök gürültülü sağanak uyarısında bulunmuştu, sağanak kenti adeta felç etti. Yollar göle döndü, araçlar alt geçitlerde mahsur kaldı. Ankara Valiliği bazı bölgelerde sel ve su baskınları yaşandığını bildirdi.

Son dakika Meteoroloji haberi: Son haftalarda kuvvetli sağanak yağış alan Türkiye'de yağmurlar bu hafta da sürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son olarak 29 kent için sarı kodlu uyarıda bulunurken, bu kentler arasında yer alan Ankara'da kuvvetli yağmur etkisini gösterdi. Öğle saatlerinde bastıran yağış, sel ve su baskınlarına yol açtı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bölgede havanın yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini, yağışların Ankara, Bolu, Çankırı ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağını duyurmuştu.

MANSUR YAVAŞ: İZİNLER KALDIRILDI, TEYAKKUZDAYIZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafındandan yapılan açıklamada bugün kentte beklenen yerel kuvvetli yağışların aynı anda 'afet düzeyi'nde olacağı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli hemşehrilerim, Ankara’da bugün afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırıldı; 1252 araç 3392 personel ile teyakkuz halindeyiz" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/ankarabbld/status/1663472635446018051

YOLLAR GÖLE DÖNÜŞTÜ

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle yollar sular altında kalırken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Birçok bölgede etkisini gösteren yağış nedeniyleyollar adeta göle döndü. Çevredeki vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

ANKARA VALİLİĞİ: SU BASKINLARI YAŞANDI

Öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması beklenen yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara yol açacağı uyarısı yapılmıştı. Yağmur bastırınca olumsuzluklar dabaşladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde son saatlerde meydana gelen yağış nedeniyle bazı alt geçitlerde ve iş yerlerinde su baskınları yaşanmış olup; ekipler tarafından hızla müdahale edilmektedir. Şu ana kadar herhangi bir can ve ciddî mal kaybına dair bir bilgi intikal etmemiştir. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

ANKARA'DA ŞAMPİYONLUK MAÇI

Ankara için sağanak uyarıları peş peşe gelirken, bu akşam Galatasaray, MKE Ankaragücü'ne konuk olacak. Meteoroloji maç saatleri içinde gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Öte yandan lider Galatasaray maçı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...