Bayraktar, Koç, Gaye Erkan... Dolandırıcıların yeni yönteminde Türkiye'nin marka isimleri var

Editör:
- Güncelleme:
Bayraktar, Koç, Gaye Erkan... Dolandırıcıların yeni yönteminde Türkiye'nin marka isimleri var
Gündem Haberleri

YouTube ve Instagram başta olmak üzere birçok sosyal platformda yer alan sahte reklamlar, son yılların en büyük vurgununu gözler önüne sermek üzere. Sahte reklamların ana karakterleri ise Türkiye'nin marka isimleri. Tuzağa düşen vatandaşlar birikimlerini dolandırıcılara kendi eliyle teslim ediyor. Mağdur sayısı ise on binleri geçti.

Her gün farklı bir yöntemle karşımıza çıkan dolandırıcılar, adeta sınır tanımıyor. Sosyal medya ve internet üzerinden yapılan vurgunlarda zaman zaman birçok ünlü isim de mağdur olurken, bu kez Türkiye'nin marka isimleri üzerinden yapılan dolandırıcılık gündemde.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve iş adamı Rahmi Koç gibi isimleri kullanan dolandırıcılar, son yılların en büyük vurgununu yapmak üzere...

SOSYAL MEDYADA REKLAM VERİYORLAR

Youtube ve Instagram başta olmak üzere birçok sosyal medya hesabı üzerinden verilen reklamlarda bu isimlerin ağzından "Türkiye'nin büyüyen projelerine yatırım yapın ve kazanın" çağrısı yapılıyor.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın kullanıldığı reklamda, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın hisselerine yatırım yapılması çağrısı yapılıyor ve bir link veriliyor. Sahte hesaplarda Erkan, TRT Haber canlı yayınında açıklama yapmış gibi gösteriliyor.

Ardından da ekrana Erkan getirilerek ağzından ifadeler yansıtılıyor. Erkan, sahte röportajda vatandaşları Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'na yatırım yapmaya davet ediyor. Sahte reklamların hepsi ise dolandırıcıların ağ kurduğu sitelere ait.

Selçuk Bayraktar'ın kullanıldığı reklamlarda da projelerine yatırım yapmanın artık mümkün olduğu vurgusu yapılarak, vatandaşlar kandırılmaya çalışıyor.

TESPİT EDİLİYOR, ERİŞİM ENGELLENİYOR

Sahte linklere tıklayanlar ise görüntü olarak Borsa İstanbul ya da ünlü kripto borsalarının birebir kopyalanmış sitelerine yönlendiriliyor. Güven sağlamak için uygulanan bu yöntem ile birçok kişi gerçekten de borsadan hisse alıyor izlenimine kapılıyor.

Tuzağa düşen vatandaşlar birikimlerini dolandırıcılara kendi eliyle teslim ediyor. Mağdur sayısı ise on binleri geçmiş durumda.

Birçok şikâyet sitesinde "YouTube'un önerdiği video ile dolandırıldım" benzeri başlıklar yer alırken, konuyla ilgili olarak Bilgi Teknolojileri Kurumu da harekete geçti. Tespit edilen birçok siteye erişim engelleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...