Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu
Başlık ResmiCumhurbaskani Erdogan: Kur'an-i Kerim'e saldiri açik bir nefret suçu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ve heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırıların bir nefret suçu ve barbarlık olduğunu belirterek, "Bu saldırılara göz yumanların insani değerleri ne kadar içselleştirdiklerini her olayda görüyoruz." dedi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) üyeleri ile bir araya geldi. Erdoğan, burada gerçekleştirdiği konuşmada, "Avrupa’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen saldırılara ifade özgürlüğü kisvesi altında müsaade edilmesini kabul etmediğimizi her vesileyle ifade ediyorum. Bu açık bir nefret suçudur ve barbarlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu

İsveç'te, Hollanda'da ve Danimarka'da tekrarlanan saldırıların, demokrasi ve insan haklarının bu coğrafyada yerleşmediğini gösterdiğini aktaran Erdoğan, "İslam'a ve Müslümanlara karşı yapılan bu saldırılara göz yumanların insani değerleri ne kadar içselleştirdiklerini her olayda bir kez daha görüyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu
Başlık ResmiCumhurbaşkanı Erdoğan: Kur'an-ı Kerim'e saldırı açık bir nefret suçu

Erdoğan, şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ve İnsan Hakları Konseyi'nde kutsal kitaplara yönelik her türlü şiddet eylemini uluslararası hukukun ihlali olarak değerlendiren kararların kabul edilmesi önemli gelişmelerdir. Tabii bu kararların uygulamaya yansımalarını temin etmemiz gerektiği de ortadadır. Türkiye olarak ilgili ülkelere bu nefret suçlarını gerçekleştirenlere karşı gerekli tedbirleri almaları konusunda çağrılarda bulunmaya devam ediyoruz."

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık durumuyla yakından ilgilenmişti... Genç anne Kübra Nur yaşam savaşını kaybetti
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık durumuyla yakından ilgilenmişti... Genç anne Kübra Nur yaşam savaşını kaybetti

İsveç
HABER

İsveç'te protestolar bitmiyor: Kutsalımıza saldırmayın

Kur
HABER

Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıların ardı arkası kesilmiyor: Provokasyonların hedefinde Türkiye var!

Avrupa
HABER

Avrupa'nın göbeğinde 'bu nasıl medeniyet' dedirten anlar

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.