Dışişleri Bakanı Fidan Gazze’ye şimdiye kadar 11 uçak ve 1 gemi yardım gittiğini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanı Fidan Gazze’ye şimdiye kadar 11 uçak ve 1 gemi yardım gittiğini duyurdu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Dışişleri Bakanı Fidan, Gazze’ye yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulunarak, “Şimdiye kadar 11 uçak dolusu insani yardım malzemesini Gazze’ye ulaşmak üzere Mısır’a göndermiş bulunuyoruz. Sahra hastaneleri, tıbbi ekipman, ilaç ve diğer yardım malzemeleriyle dolu büyük bir gemimiz de Mısır’a ulaşmıştır." dedi. Fidan, bugüne kadar 170 vatandaşımızın ve yakınlarının Gazze'den çıkışının sağlandığını açıkladı. Devam eden saldırıların utanç verici olduğunu belirten Fidan, "İsrail üzerinde nüfuz sahibi batılı ülkelerin Gazze’deki vahşet karşısında sessizliğe bürünmeleri ve İsrail’e kayıtsız şartsız destek vermeleridir. Bu durum başka krizlerin kapısını da aralayabilecek, öngörülemez ittifaklara yol açacaktır." uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde sunum yaptı.

Bakan Fidan, konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık dışı drama değinerek Batı'ya tepki gösterdi. Fidan, "Filistin meselesinin kökeninde yatan derin tarihi adaletsizlikler, hukuksuzluklar telafi edilmeden bölgedeki şiddet sarmalının kırılması mümkün değildir. Gazze’deki yasa dışı kuşatmanın, insanlık dışı saldırıların halen devam etmesi utanç vericidir. Daha da vahim olan ise İsrail üzerinde nüfuz sahibi batılı ülkelerin Gazze’deki vahşet karşısında sessizliğe bürünmeleri ve İsrail’e kayıtsız şartsız destek vermeleridir. Bu durum başka krizlerin kapısını da aralayabilecek, öngörülemez ittifaklara yol açacaktır." ifadelerini kullandı. 

Bakan Fidan ayrıca "İki devletli çözüm doğrultusunda kalıcı barış için girişimlerimizi sürdürmekteyiz" dedi.

"BUGÜNE KADAR 170 VATANDAŞIMIZIN GAZZE'DEN ÇIKIŞI SAĞLANDI"

"Hamas'ı yok etmek adına Gazze'nin topyekün hedef alınmasına, okulların camilerin bombalanmasına sessiz kalmayacağız" diyen Fidan konuşmasında Gazze'den çıkarılan Türk vatandaşlarına ilişkin olarak "Bugüne kadar 170 vatandaşımız ve yakınlarının Gazze’den çıkışı sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Suriye'ye yönelik konuşan Fidan "Suriye sahasındaki önceliklerimizden birisi PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör tehdidinin yok edilmesidir" dedi. Bakan Fidan ayrıca "Bazı ilkeler DEAŞ ile mücadele kisvesi altında PKK/YPG'ye desteğini sürdürmektedir" diye konuştu. Fidan konuşmasınında devamında "ABD yönetimi ile yıl boyunca temaslarımıza devam ettik. Yaptığımız görüşmelerde Amerika’nın PKK-YPG ile yaptığı iş birliğinin, FETÖ’nün Amerika’daki varlığının ve tek taraflı yaptırımlarının müttefiklik ruhuyla bağdaşmadığını güçlü bir şekilde tekrar vurguladık." dedi.

Fidan, “Jeopolitik sınamalar karşısında Türkiye-AB ilişkilerinin somut ve olumlu gündem temelinde ilerletilmesi önem arz etmektedir. Türkiye, AB üyeliğine bağlılığını korumakta her alanda iş birliği ve diyaloğu geliştirmek için yapıcı politikalar izlemeye devam etmektedir." diye belirtti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...