Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Ek bütçe teklifi kabul edildi, En büyük pay AFAD'a ayrıldı

Ek bütçe teklifi kabul edildi, En büyük pay AFAD'a ayrıldı
Başlık ResmiEk bütçe teklifi kabul edildi, En büyük pay AFAD'a ayrildi

2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin ardından yasalaştı. Bütçede en büyük pay AFAD'a ayrıldı.

Kaydet
a- | +A

Ek bütçe Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndaki görüşmelerin ardından yasalaştı. Bütçede en büyük pay Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrılırken bütçenin toplamının 1 trilyon 119 milyar lira olduğu da açıklandı. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ek bütçe teklifinin sunumunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptı.

Cevdet Yılmaz konuşmasında; "Küresel düzeyde sürmekte olan yüksek enflasyon, tedarik zincirindeki aksaklıklar, emtia fiyatlarındaki dalgalanma Rusya ve Ukrayna savaşı ve son olarak yaşadığımız deprem felaketi makro ekonomide görünüm ve varsayımlarda ciddi değişimlere yol açmıştır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, küresel gelişmelerin yanısıra 6 şubat depremlerinin kamu harcamalarında ciddi artışa neden olduğunu dile getirdi.

EN BÜYÜK FAY AFAD VE HAZİNE BAKANLIĞI'NA VERİLDİ

Depremle ilgili sadece merkezi bütçeden 762 milyar lira harcama yapılacağını söyleyen Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle şubatta yaşadığımız asrın felaketinde depremin izlerini silmek için ivedilikle başladığımız çalışmalar kamu harcamalarında ciddi artışlara neden oldu. 104 milyar dolar olarak hesaplandı. Bu gelişmeler gelir beklentilerimizi gider harcamalarımızı ve ihtiyaçlarımızı değiştirmiştir. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçesinden depremle ilgili harcamamız 762 milyar lirayı bulacaktır"

Kabul edilen teklifle Cumhurbaşkanlığına 1 trilyon 119 milyar lira ek bütçe sunulması ön görüldü.

Ek bütçede en büyük pay AFAD ile Hazine ve Maliye Bakanlığına ayrıldı.

MECLİS TATİLE GİRDİ

Ek bütçenin kabul edilmesi ile yasama faaliyetlerine ara veren Meclis, 1 Ekime kadar tatile girdi.

BAKMADAN GEÇME
Ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti
HABER

Ek bütçe TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti

Son dakika: Ek bütçe teklifi TBMM Başkanlığı
HABER

Son dakika: Ek bütçe teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.