Emine Erdoğan'dan Mevlit Kandili paylaşımı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Emine Erdoğan'dan Mevlit Kandili paylaşımı

GÜNDEM Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ülkenin ve İslam dünyasının Mevlit Kandili'ni tebrik etti

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin ve tüm İslam âleminin Leyle-i Mevlidi’ni tebrik ediyorum. Hazreti Peygamberimizin dünyayı teşrifi, insanlığa gönderilen en büyük rahmet ve hidayettir. Bu kutlu gecenin, O’nun şefaati ve lütfu ile aydınlanmaya, doğruluk ve erdem yolundan ayrılmamaya, sevgi ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye vesile olmasını Rabbim’den niyaz ediyorum. Gecemiz mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

MEVLİT KANDİLİ NEDİR?

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, İslâm kültüründe özellikle Hz. Peygamber’in doğumunu, bu vesileyle yapılan törenleri ve yazılan eserleri ifade etmek için kullanılır.

MEVLİT KANDİLİ'NDE NE OLDU?

Mevlit; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına geliyor. Mevlit Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümü.

Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlit Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlit Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor.

Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlit Kandili olarak kutluyor.

https://twitter.com/EmineErdogan/status/1706604455125229645

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...