Fıstık deposundaki mide bulandıran görüntülere ilişkin yeni gelişme: Bir kişi daha gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Fıstık deposundaki mide bulandıran görüntülere ilişkin yeni gelişme: Bir kişi daha gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Siirt’te fıstık deposundaki mide bulandıran görüntülere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Boynuna kadar fıstıkların içine giren işçi insan sağlığını hiçe saymış, bir işçi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Gıda terörü hız kesmeden devam ediyor. Sosyal medyada mide bulandıran görüntülere bir yenisi ekleni. Siirt’te fıstıkların içinde yüzerek tüküren işçiler tepki çekti. Mide bulandıran görüntüler için harekete geçildi. İnsan sağlığını hiçe sayan görüntülerin üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı düğmeye bastı.

GIDA TERÖRÜ DEVAM EDİYOR

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının, sosyal medya platformlarından paylaşılan, gıda güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde hijyen kurallarına aykırı olarak fıstıkların içerisinde bulunan kişilerin çektikleri görüntülerle ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Bu kapsamda İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanan R.B, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FISTIKLARIN İÇİNDE KAYDEDİLEREN GÖRÜNTÜYE GÖZALTI

R.B. savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Sosyal medyada paylaşılan, bir başka görüntüde yer alan ve hakkında gözaltı kararı bulunan M.R.S. de yakalandı. M.R.S'nin görüntülerinin, R.B. ile aynı mekanda çekilmiş ancak farklı tarihe ait olduğu öğrenildi. M.R.S'nin kolluktaki işlemleri devam ediyor.

BAKANLIKTAN SKANDAL GÖRÜNTÜLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sosyal medyadaki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığınca açıklama yapıldı. Açıklamada, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce kolluk kuvvetlerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ve görüntülerdeki şüphelinin yakalandığı belirtilerek, "Ayrıca depo sahibi diğer şüphelinin yakalanması için de kolluk kuvvetlerince başlatılan çalışmalar devam etmektedir. Bunların yanı sıra Siirt merkez Akyamaç köyünde olduğu belirlenen depoda cumhuriyet savcılığının izniyle arama yapılmış, depodaki yaklaşık 2 ton fıstığa yasal süreç ve teknik çalışmalar sonuçlanıncaya kadar el konulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Siirt'te fıstık deposuna girip yüzen şüpheli, o anları sosyal medya hesabından paylaştı. Tepki çeken görüntüler üzerine şüpheli, sosyal medya hesabını kapattı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkarması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde görüntülerde yer alanların R.B. ve M.R.S. olduğu tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...