Gazze'den tahliye edilen 87 Türk ve KKTC vatandaşı Mısır'a ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze'den tahliye edilen 87 Türk ve KKTC vatandaşı Mısır'a ulaştı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Refah Sınır Kapısı'ndan geçen Türk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı ve yakınlarından oluşan 87 kişinin Mısır'a ulaştığını aktardı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün vatandaşlarımızdan, KKTC vatandaşlarından ve aile yakınlarından oluşan toplam 87 kişi, Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Mısır’a ulaştı." ifadesini kullandı.

YARIN YURDA DÖNECEKLER

Gazze'den tahliye edilen grubun Kahire'ye götürüleceğini aktaran Keçeli, yarın hava yoluyla Türkiye'ye getirilmesinin öngörüldüğünü kaydetti.

"İNSANLIK VİCDANINA KARŞI GÖREVİMİZDİR"

Bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, 61 hasta ve 49 refakatçinin daha Gazze'den Mısır'a geçişinin sağlandığını belirterek, hastaların sabah uçakla Ankara'ya getirilmesinin planlandığını bildirdi. Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada: "Geceyi El-Ariş'te, hastanede geçirecek olan hastaların sabah uçakla Ankara'ya getirilmesi planlanıyor. Gazzeli her hastanın tedavisi kardeşlerimize ve yaralanmış insanlık vicdanına karşı görevimizdir." ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1726341774459785638

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...