Gürsel Tekin neden istifa etti? Gürsel Tekin CHP'den istifa mı etti?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gürsel Tekin neden istifa etti? Gürsel Tekin CHP'den istifa mı etti?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gürsel Tekin mensubu olduğu CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Tekin'in açıklaması gündemde şok etkisi yaşattı. İstifa açıklaması sonrası Gürsel Tekin neden istifa etti sorusunun cevabı araştırılıyor. Haberin devamında Gürsel Tekin neden istifa etti sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz.

Eski CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin'in İstanbul Esenyurt'tan aday gösterileceği iddia ediliyordu. Gürsel Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama sonrası istifa ettiğini duyurdu. Ardından Gürsel Tekin neden istifa etti sorusu araştırılmaya başlandı. 

GÜRSEL TEKİN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel ilkeleri ve tüzük programından uzaklaştığını düşündüğü için istifa ettiğini açıkladı. Tekin açıklamasında, CHP'nin liyakat ve ehliyetten uzak, partide hemşericilik, gruplaşma ve ekipleşme ilişkileri içerisinde makam ve mevkilerin dağıtıldığını belirtti. Tekin açıklamalarına şu sözlerle devam etti: 

"Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır.  Ne yazık ki geçen zamanda CHP çağdaş uygarlığı hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmış,

-Hiçbir objektif koşul, liyakat ve ehliyetin olmadığı, 

- Parti içi hemşericilik, gruplaşma, ekipleşme ilişkileri ile makam ve mevkilerin dağıtıldığı, 

- Partiye emek veren, partinin iktidar olması için çalışan insanların dışlandığı, 

- Türkiye’de iktidar mücadelesi yerine parti içi iktidar mücadelesinin yeğ tutulduğu,

- Parti hukukunun ve partimiz emekçilerinin haklarının yok sayıldığı, Genel Merkezin kendi açıkladığı kural ve talimatlara bile uymadığı, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenerek emek sarf eden insanların emeklerinin gasp edildiği,

- İdeoloji, ilke veya düşünce ile oluşan yoldaşlık ruhu yerine ahbap - çavuş, eş, dost, akraba ilişkilerinin her düzeyde belirleyici olduğu bir yapı haline dönüşmüştür."

Bu nedenlerden dolayı Gürsel Tekin, gençlik yıllarından beri kadrosunda yer aldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...