Helal size gençler! 500 bin TL'lik ziynet eşyası buldular, sahibine ulaştırdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Erzurum Hınıs ilçesinde ikamet eden Abdulkerim Aydilek ve Ebubekir Ulu, büyük bir insanlık örneği gösterdi. Çarşıda gezerken içi ziynet eşyası dolu çanta bulan gençler, bunu polise verdi. Ekipler de çantayı sahibine teslim etti. Kadın, bunun karşılığında gençleri ödüllendirdi.

Erzurum Hınıs'ın bir köyünde yaşayan Abdulkerim Aydilek ve Ebubekir Ulu, bayram alışverişi için ilçe merkezine gitti. İkili, çarşıda yürürken bir çanta buldu. Çantayı kontrol eden gençler, içinde altın, bilezik, yüzük ve kolyeler olduğunu gördü. 

ALTINLARA DOKUNMADILAR

Aydilek ve Ulu, karakola gidip çantayı polise verdi. Ekipler de çarşıdaki güvenlik kameralarını incelemeye alıp çantanın sahibini buldu. Yapılan çalışmalar neticesinde 500 bin TL değerindeki ziynet eşyalar Necibe Fırat'a teslim edildi.

Helal size gençler! 500 bin TL'lik ziynet eşyası buldular, sahibine ulaştırdılar

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Karakla ailesiyle birlikte gelen kadın, altınları görünce büyük sevinç yaşadı. Fırat, insanlık örneği gösteren gençlere kabul etmemelerine biner tl ödül verdi.

"GENÇLER TAVSİYEM; BOĞAZLARINDAN HARAM LOKMA GEÇİRMESİNLER"

Aynı durumda kendisinin ve ailesinin de olabileceğini belirten Ulu "Kadını o halde görünce içim acıdı. 'Kim bilir o altınları ne zorluklarla aldı' diye düşündüm. Biz bunu insanlık namına yaptık. Onları sevindirdiysek ne mutlu bize. Ülkemizin gençlerine de şunu tavsiye ederim; boğazınızdan haram lokma geçirmeyin" dedi. 

Aydilek de "Biz ailemizden böyle bir şey görmedim. Umarım bütün gençlere örnek oluruz" ifadelerini kulalndı. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...