Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Jandarmada 17 terfi kararı

Jandarmada 17 terfi kararı
Fotoğraf Başlığı Jandarmada 17 terfi karari

17 personel bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 25 general ile 59 jandarma mensubu değişik görevlere atandı. 2 general ile 65 albay da emekliliğe sevk edildi.

Kaydet
a- | +A

Jandarma Genel Komutanlığı’nda 2 general emekliliğe sevk edildi, 3 general bir üst rütbeye yükseltilirken, 14 albay da tuğgeneralliğe terfi ettirildi. İçişleri Bakanlığına ait atama kararları kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı atama kararnamesi, Resmî Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, 24 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi. Kararname ile 3 general ve 14 albay, bir üst rütbeye terfi ettirildi. Rütbesi tümgeneralden korgeneralliğe yükseltilen Ali Çardakçı ile Tümgeneral Musa Çitil, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atandı. Mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı. Tümgeneral Halis Zafer Koç Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı oldu. İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı olarak atandı. İstihbarat Başkanlığı’nda görevli Albay Nuh Köroğlu da Tuğgeneralliğe terfi ederek İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı oldu.

25 generalin yeni görev yerlerine atandığı kararname ile ayrıca 56’sı il jandarma, 2’si komando alay ve biri eğitim alay olmak üzere 59 jandarma komutanlığına atama gerçekleştirildi. Kararname ile ayrıca, 5’i kurmay 65 albay da emekliye sevk edildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gaziantep Haberde İnsan Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.