Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Kara Kıta'dan sıcak mesajlar: Afrika yüzünü Türkiye'ye döndü

'Kara Kıta'dan sıcak mesajlar: Afrika yüzünü Türkiye'ye döndü
Fotoğraf Başlığı 'Kara Kita'dan sicak mesajlar: Afrika yüzünü Türkiye'ye döndü

Antalya Diplomasi Forumu’na katılan Nijer Dışişleri Bakanı Sangare “Türkiye’nin daha fazla müttefikimiz olmasını istiyoruz” dedi. Mali Dışişleri Bakanı Diop ise “Batı bize hep ambargo uyguladı. Biz de yüzümüzü Türkiye’ye döndük” ifadelerini kullandı.

Kaydet
a- | +A

Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında düzenlenen “Sahel: Bölgesel Entegrasyonun Geleceği” başlıklı panelde konuşan Mali Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Abdoulaye Diop, “varoluşsal bir kriz”le karşı karşıya bulunduklarını belirterek, Batı ile ilişkilerini kopardıklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesi ne zaman? Bakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu
HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Trump görüşmesi ne zaman? Bakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'ndan cevap verdi

Fransa’nın özellikle kendilerine çok ağır yıkımlara yol açtığını vurgulayan Diop “Son yıllarda şunu fark ettik; bazı Batı güçlerinin ambargolar kullanarak ülkelerimize, askerî malzemelere erişimi olmayan ülkelerimize ambargo getirmeye çalıştıklarını gördük. Bundan dolayı da biz Türkiye, Çin, Rusya gibi ülkelere yüzümüzü döndük. Ücretsiz değil, satın alım karşılığında temin etmemizi sağladılar” dedi.
Fransa’yı neden ülkeden gönderdiklerini açıklayan Nijer Dışişleri, İşbirliği ve Yurtdışındaki Nijerliler Bakanı Sangare de, eskiden ülkede bulunan Fransız birliklerinin terörü desteklediğini vurgulayarak “Onların gitmiş olması aslında bir nebze teröristlere giden finansman kaynaklarının da kesilmesini sağladı. Bu aşamada, Türkiye terörle mücadele hususunda önemli ülkemizin önemli bir destekçisi oldu. Türkiye ile birlikte çalışmaktan çok memnunuz. Türkiye’nin daha fazla müttefikimiz olmasını bekliyoruz. Türkiye’nin ikili olarak yapmış oldukları ortada” diye konuştu.

'Kara Kıta'dan sıcak mesajlar: Afrika yüzünü Türkiye'ye döndü - 1. Resim
Başlık Resmi'Kara Kıta'dan sıcak mesajlar: Afrika yüzünü Türkiye'ye döndü - 1. Resim

Burkina Faso Dışişleri Karamoko Traore ise “Türkiye ile güzel bir ilişkimiz var. Türkiye ile sadece askerî alanda değil, bütün kalkınma alanlarında çalışmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara, Türkiye ile ikili ilişkileri “mükemmel” olarak nitelendirdi. Tangara “Çünkü Türkiye kazan kazan politikası uyguluyor. Bu da her iki tarafa kâr sağlıyor. Türk özel sektörü de bize ayrı bir güç veriyor” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Yağışlı havalar sona eriyor! Meteoroloji uzmanı baharın geleceği tarihi açıkladı
HABER

Yağışlı havalar sona eriyor! Meteoroloji uzmanı baharın geleceği tarihi açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.