Kayyıma yetki geliyor! Fenomen şirketler beş yıl işletilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kayyıma yetki geliyor! Fenomen şirketler beş yıl işletilecek

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dilan-Engin Polat başta olmak üzere sosyal medya fenomenleri ve suç örgütlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği netlik kazandı. TMSF tarafından bu şirketlere beş yıl süreyle kayyım tayin edilecek. Şirket satılınca varsa borçları ödenecek, kalan miktar kamu bankasında nemalandırılacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Meclis’e sunulan yargı paketinde, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile aralarında Dilan ve Engin Polat’ın da bulunduğu sosyal medya fenomenlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği ve satışına ilişkin düzenlemeler içeriyor.

Buna göre, TMSF tarafından bu şirketlere 5 yıl süre ile kayyım atanacak. Kayyımla yönetilecek işletmeler, TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek. Elde edilen gelirden varsa önce borçlar ödenecek, kalan para kamu bankalarında nemalandırılacak.

HAKARET EDEN YANDI UZLAŞMA YOK PARA CEZASI VAR

Yeni yargı paketi, sosyal medyadan yapılan hakaret suçlarında değişiklik öngörüyor. Yargıya ağır yük getiren hakaret dosyalarında uzlaşma şartı aranmayacak. Hukukçular “Hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınması düşünülüyor. Yani, para cezası ödenecek ve yargılama olmayacak” diyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...