Merdan Yanardağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaretten 8 yıla kadar hapsi istendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Merdan Yanardağ'ın Cumhurbaşkanı'na hakaretten 8 yıla kadar hapsi istendi

GÜNDEM Haberleri

Cezaevinde bulunan gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılandığı dava bugün görüldü. Merdan Yanardağ’ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

TELE 1 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren yazılar yazdığı iddiasıyla yargılandığı dava görüldü. Terörist başı Abdullah Öcalan'ı övdüğü gerekçesiyle tutuklanan Yanardağ,  İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katılmadı.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın 10 Nisan 2022 ile 29 Mayıs 2022 tarihleri arasında bir gazetede ve gazetenin internet sitesinde 7 bölüm halinde yayınlanan ‘faşizm ve İslami faşizm’ adlı yazıların eser sahibi olduğunu aktardı. Söz konusu yazıların Cumhurbaşkanı’na yöneltildiği hususunda duraksama bulunmadığı, yazının bir bütün halinde değerlendirildiğinde seçimlerde 'hile yapmak, millet iradesine el koymak' gibi ithamlar sebebiyle somut olgu içerdiği kaydedildi.

MÜŞTEKİ AVUKATI, HAPSİNİ İSTEDİ

Merdan Yanardağ’ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Müşteki avukatı, mütalaaya katıldığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini istedi. Sanık avukatı ise mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Habe Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...