Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Mersin'de un fabrikasında 30 ton böceklenmiş un bulundu

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir un fabrikasına yapılan denetimde böceklenmiş, küflenmiş ve bozulmuş 30 ton un ele geçirildi. Piyasa değeri 3 milyon lira olan unlar imha edilirken işletme hakkında yasal süreç başlatıldı.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı gıda denetiminde, bir un fabrikasında böceklenmiş, küflenmiş ve bozulmuş 30 ton un belirlendi. Piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL olan sağlığa uygun olmayan unların hepsi imha edildi.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü birimleri, şehir genelindeki gıda işletmelerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Bu çerçevede bir un fabrikasında gerçekleştirilen kontrollerde üretim alanları, silolar ve depolar kontrol edildi. Denetimlerde, insan sağlığı bakımından uygun olmadığı tespit edilen, böceklenmiş, küflenmiş ve bozulmuş toplam 30 ton un bulundu. Yaklaşık 3 milyon TL piyasa değerine sahip ürünler işletmeden alınıp imha edildi. Bozuk unların ekmek ve unlu mamul üretiminde kullanılması engellenmiş olundu.

Mersinde un fabrikasında 30 ton böceklenmiş un bulundu
Başlık ResmiMersinde un fabrikasında 30 ton böceklenmiş un bulundu

YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Mevzuata aykırılık belirlenen işletme hakkında idari yaptırım uygulanırken, konuyla alakalı yasal sürecin de başlatıldığı kaydedildi.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, gıda güvenliğinin öncelikli gündemleri arasında olduğunu söyleyerek, "Vatandaşlarımızın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşması bizim için büyük önem taşıyor. Uygun fiyatlı üretim adı altında halkımızın sağlığını tehlikeye atan hiçbir uygulamaya geçit vermeyeceğiz. Kurallara uygun üretim yapan işletmelerimizin emeğinin yanındayız. Halk sağlığını riske atanların da karşısında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Mersinde un fabrikasında 30 ton böceklenmiş un bulundu
Başlık ResmiMersinde un fabrikasında 30 ton böceklenmiş un bulundu

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin fırın, imalathane, market ve diğer gıda işletmelerine yönelik denetimlerini şehir genelinde devam ettireceği belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.