Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nusaybin’in yüzde 97’si temizlendi

Nusaybin’in yüzde 97’si temizlendi
Başlık ResmiNusaybin’in yüzde 97’si temizlendi

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Nusaybin ilçesinin yüzde 97’si temizlendi. Operasyonun sürdüğü ilçe, güne İstiklal Marşı ile uyandı.

Kaydet
a- | +A

Nusaybin’de terör örgütü PKK mensupları tarafından kazılan hendek, kurulan barikat ve tuzaklanan patlayıcılar ile gerçekleştirilen terör eylemleri yüzünden 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın ilan edilmesiyle birlikte asker ve polisin katılımıyla başlayan “Atmaca 7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu”nun da tüm hızıyla devam ettiği ilçenin yüzde 97’si temizlendi. Kontrol altına alınan bölgelerdeki binaların yüzde 95’inde arama çalışmaları sonlanırken, bin 178 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. İlçede, 50 hendek kapatılıp, 487 barikat kaldırıldı.

Öte yandan, dün operasyon düzenlenen Fırat Mahallesi’ndeki bir binada teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu, 11 güvenlik görevlisinin de yaralandığı ilçe, güne İstiklal Marşı ile uyandı. Güvenlik güçleri tarafından çalınan İstiklal Marşı, ilçenin dört bir yanında yankılandı.

İlçede operasyon sürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.